دانه بندی سنگ آهک جهت کنترل هرزروی گل حفاری در دیواره ی کربناتی چا ه های مخزن آسماری میدان بی بی حکیمه

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EKTESHAF-1398-164_012

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

هرزروی سیال حفاری یکی از مشکل­سازترین مسائلی است که در حفر چاه­های نفت و گاز ممکن است پیش آید. هزینه اضافی گل هدر­رفته و زمانی که دکل بدون بازدهی می­چرخد(زمان هدر رفته[۱]) تا این مشکل برطرف شود غالبا بالغ بر میلیون­ها تومان است. هرزروی در سازند مخزنی، مانند سازند آسماری که در این مقاله مدنظر ماست، تاثیر کاملا منفی روی میزان تولید هیدروکربن دارد. هرزروی تابع پارامترهای زیادی ازجمله سرعت حفاری، وزن سیال حفاری، اندازه ذرات مواد کنترل کننده هرزروی[۲] و مقدار به­کار رفته از آنها در ترکیب سیال می­باشد. شکستگی­های سازند مهم­ترین بسترهای هدررفت سیال شناخته می­شوند. پرکاربردترین راه مقابله با هرزروی سیال، استفاده از مواد کنترل کننده هرزروی در ترکیب آن می­باشد. در استفاده از این مواد توجه به دو نکته بسیار حائز اهمیت است، دانه­بندی ماده استفاده شده و مقدار به­کاررفته از آن در ترکیب سیال. در این تحقیق سنگ­آهک خرد شده به­عنوان ماده کنترل کننده هرزروی مناسب در سازند آسماری مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی، تعیین دانه­بندی مناسب برای ذرات سنگ آهک جهت دست­یابی به انسداد مطلوب شکاف­ها می­باشد. آزمایشات به وسیله دستگاه BMT[۳] انجام شده است. سایز شکاف دستگاه با توجه به نتایج نمودارهای تصویری یک میلی­متر در نظر گرفته شد. مقدار استفاده شده از سنگ­آهک در تمامی تست­ها ثابت است. با توجه به نتایج آزمایشات مناسب­ترین حالت دانه بندی برای سنگ آهک جهت مسدود نمودن شکاف بدست آمد که درصد وزنی ذرات با اندازه های مختلف به صورت ۵/۱۲ درصد دانه های عبوری از مش ۵ مانده روی مش ۱۰،  ۵/۱۲ درصد دانه های عبوری از مش ۱۰ مانده روی مش ۲۰، ۱۷ درصد دانه های عبوری از مش ۲۰ مانده روی مش ۴۰، ۵۰ درصد دانه های عبوری از مش ۴۰ مانده روی ۵۰ و ۸ درصد دانه های عبوری از مش ۵۰ مانده روی مش ۱۰۰  بوده است.   [۱].    Wasted Time [۲].    Lost Circulation Material [۳].    Bridging Material Tester

نویسندگان

ادیب کرمی

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مداحی، ح.؛ " تعیین نواحی با تراکم شکستگی بالا در ...
  • شرکت مناطق نفت خیز جنوب؛ "مطالعه زمین شناسی مخزن آسماری ...
  • شرکت مناطق نفت خیز جنوب، اداره کل حفاری، اطلاعات و ...
  • شرکت مناطق نفت خیز جنوب، اداره زمین شناسی، بخش تفسیر ...
  • Abrams, A., (۱۹۹۷). Mud Design To Minimize Rock Impairment Due ...
  • Jafari, M. R., (۲۰۰۳). Investigation and Prevention of Lost Circulation ...
  • نمایش کامل مراجع