فیزیولوژی شروع حرکت اسپرم در دوکفه ای ها

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 234

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MSRICONF01_005

تاریخ نمایه سازی: 13 خرداد 1402

چکیده مقاله:

در اغلب جانوران آبزی ، سلولهای اسپرم در دستگاه تناسلی جنس نر حرکت ندارد که بوسیله pH، فشاراسمزی یا یونهای مایع منی کنترل می شود. حرکت اسپرم زمانیکه به محیط آبی رهاسازی می شود در نتیجه تغییر در فشاراسمزی محیطی آغاز می گردد. تحریک وابسته به فشار اسمزی حرکت اسپرم با جابجایی یونها برای تنظیم فعالیت اندام حرکتی اسپرم "آگزونم " همراه می باشد. در دوکفه ای ها، پیامرسان عصبی سروتونین (۵-HT) رهاسازی سلولهای اووسیت و اسپرم را با سازوکارگیرندهای تحریک می کند. اخیرا، برای اولین بار، ما گزارش کردیم که ۵-HT شروع حرکت اسپرم را در دوکفه ای ها در زمان تولیدمثل تحریک می کند. مطالعه حاضر، مروری بر نقش تنظیمی سروتونین در شروع حرکت اسپرم در مدلهایی از دوکفه ای ها شامل صدف مانیلا (Ruditapes philippinarum)، اویستر (Crassostrea gigas) و اسکالوپ ژاپنی (Patinopecten yessoensis) دارد. حرکت اسپرم بطورکامل در آب دریا فعال نمی شود، درحالیکه آب دریا حاوی ۵-HT یا آمونیوم بطورکامل شروع حرکت اسپرم را تحریک می کند. با آغاز فعالیت ، اسپرم بمدت ۷ روز در آب دریا یا آب دریا حاوی ۵-HT یا آمونیوم حرکت میکند. سرعت اسپرم بین آب دریا یا آب دریا حاوی ۵-HT یا آمونیوم در طول دوره حرکت تفاوتی نمی کند. غلظت بالای پتاسیم و pH اسیدی مانع شروع حرکت اسپرم در بیضه و مایع منی می شود. افزایش ۵-HT در بیضه در زمان تولیدمثل و کاهش غلظت محیطی پتاسیم زمانیکه اسپرم به آب دریا رهاسازی می شود باعث هیپرپولاریزه شدن پتانسیل غشاء اسپرم شده که با خروج یون پتاسیم و افزایش pH و کلسیم داخل سلولی همراه است . تهی کردن کلسیم محیطی بوسیله EGTA و بستن کانالهای کلسیمی بوسیله بازدارنده های مخصوص نشان داد که افزایش داخل سلولی کلسیم در نتیجه ورود کلسیم از طریق کانالهای کلسیمی می باشد. آزمایشات بیشتر نشان داد که یونهای سدیم محیطی با تنظیم کلسیم و pH داخل سلولی برای شروع حرکت اسپرم ضروری می باشند. بهرحال، فشاراسمزی عامل تحریک کننده شروع حرکت اسپرم نمی باشد. مطالعات بعدی بر شناسایی مولکولی و عملکردی گیرنده سروتونین نیاز می باشد تا درک بهتری از نقش تحریکی سروتونین در شروع حرکت اسپرم در دوکفه ای ها داشته باشیم .

نویسندگان

سیدمحمدهادی علوی

گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرا ن

سپیده برزگر فلاح

گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرا ن،دانشکده علوم آبزیان، آبزیپروری و شیلات، دانشگاه آبرن، آلاباما، آمریکا

ماکوتو اوسادا

دانشکده کشاورزی، دانشگاه توهوکو، سندای، ژاپن