بررسی چالشها و ویژگی های دانش بنیانی از دیدگاه مقام معظم رهبری: نیاز به باز طراحی ویژگیهای دانش بنیان حوزه سلامت در ایران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SQCGHMED09_013

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: شرکت دانش بنیان به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده ایجاد می گردد. آئین نامه قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات در سال ۹۲ تصویب شد. نظر به اهمیت رویکردهای مقام معظم رهبری در این حوزه مطالعه حاضر با هدف بررسی چالشها و ویژگی های دانش بنیانی حوزه سلامت از دیدگاه مقام معظم رهبری انجام گردید. روش شناسی: این مطالعه با روش تحلیل محتوی کیفی قراردادی بر صوت و متن سخنرانی های مقام معظم رهبری در پنج سال اخیر انجام شد. یافته ها: مهمترین چالشهای این حوزه کمبود نیروهای متخصص یا عدم بکارگیری آنها، خام فروشی مواد، عدم وجود ضوابط کیفی تاسیس شرکت و تحریم ها بودند. مقام معظم رهبری ملاک های نوآوری، اشتغال آفرینی، حل مسئله، بکارگیری نیروهای متخصص،کاهش ارزبری، ارزش افزوده آفرینی و افزایش قابلیت صادارت را به عنوان شرط دانش بنیانی شرکت ها مطرح کردند. مهمترین راهکارها بر اساس بیانات ایشان نظر به اینکه سلامت، جزو مسائل درجه ی یک هر کشوری است، احساس مسئولیت نخبگان ، آفرینش علمی، استفاده از محصولات داخلی، تکیه بر تولید و اقتصاد دانش بنیان، تعیین ضوابط کیفی برای شرکتهای دانش بنیان، جلوگیری از خام فروشی و صادرات محصول نهایی، نگاه تخصصی و عالمانه و استفاده از نیروهای متخصص، اشتغال آفرین بودن شرکتها به معنی واقعی بود. نتیجه گیری: با توجه به فقدان و کمرنگ بودن ابعاد مد نظر رهبری در معیارهای فعلی دانش بنیان شدن، لازم است با آغاز نهضت جدید دانش بنیان کردن صنعت و اقتصاد، ویژگی های دانش بنیان شدن باز طراحی شود و معیارها در صورت لزوم تغییر کنند. ضرورت دقت هر چه بیشتر در حوزه فیلترهای عبور شرکتها از تولید و خدمت صرف به تولید با کیفیت همراه با نوآوری را بیشتر می کند و وظایف نظارتی بیشتری را به نهادها و مسئولان اجرایی محول می کند.

نویسندگان

هاجر صادقی

دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران، تهران ایران