محاسبه بار اقتصادی عفونت محل جراحی در بیمارستان به روش ارزیابی پزشک

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-22-3_001

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: عفونت محل جراحی در مدت ۳۰ روز پس از عمل جراحی ایجاد شده و پوست و بافت زیر جلدی محل برش جراحی را درگیر می کند. عفونت محل جراحی علاوه بر آسیب رساندن به بیمار، هزینه زیادی به نظام سلامت تحمیل می کند. این پژوهش با هدف برآورد هزینه عفونت محل جراحی در بیمارستان انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی به روش ارزیابی پزشک در یک بیمارستان دانشگاهی در کاشان انجام شد. تعداد ۱۱۵ بیمار از ۱۱،۰۲۳ بیمار عمل جراحی شده در این بیمارستان در سال ۱۳۹۶، مبتلا به عفونت محل جراحی شدند. اقدامات پزشکی و پرستاری اضافی انجام شده و هزینه های مربوطه برای تشخیص، درمان و مراقبت عفونت محل جراحی توسط یک پزشک عمومی مجرب و دو پرستار با تجربه از زمان ابتلا به عفونت تا ترخیص با مطالعه پرونده پزشکی بیمار شناسایی و محاسبه شد. داده ها با نسخه ۱۶ نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه شیوع عفونت محل جراحی برابر با ۰/۰۴ درصد بود. میانه هزینه کل عفونت محل جراحی هر بیمار ۳۳،۰۸۹،۵۷۲ ریال برآورد شد که شامل هزینه­های مصرف دارو (۷،۸۳۸،۴۱۲ ریال)، آزمایشات (۱،۲۹۴،۲۴۴ ریال)، تصویربرداری (۱،۴۶۲،۶۹۲ ریال)، جراحی مجدد (۷،۹۳۸،۱۵۸ ریال) و سایر خدمات (۱۴،۵۵۶،۰۶۶ ریال) بود. هزینه عفونت محل جراحی با سن بیمار، بیماری دیابت، نوع جراحی، مدت زمان جراحی، جاگذاری وسیله در بدن بیمار، مدت زمان بستری بیمار قبل از عفونت و بخش بستری بیمار ارتباط معنادار داشت. نتیجه گیری: عفونت محل جراحی هزینه زیادی به بیمار، سازمان بیمه سلامت و بیمارستان تحمیل می کند. سیاستگذاران نظام سلامت و مدیران بیمارستان ها باید از مداخلات مناسب برای پیشگیری و کنترل عفونت های محل جراحی استفاده کنند.

کلیدواژه ها:

Surgical site infection ، Economic burden ، Cost ، Hospital ، عفونت بیمارستانی - عفونت محل جراحی- هزینه درمان عفونت محل جراحی- بیمارستان

نویسندگان

فریناز مقدسی

School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

علی محمد مصدق راد

School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

ابوالقاسم پوررضا

School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :