مدیریت بهینه و مناسب مصرف انرژی الکتریکی در مترو به منظور کاهش آلودگی زیست محیطی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 64

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_155

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

مقاله حاضر به منظور بررسی مدیریت بهینه و مناسب مصرف انرژی الکتریکی در مترو به منظور کاهش آلودگی زیست محیطی انجام پذیرفته است، بی شک یکی از صنعت های مهم و اساسی هر کشور و از جمله ایران، صنعت حمل ونقل است. در این میان سیستم حمل ونقل ریلی درون شهری (مترو) بنا به دلایل بسیاری از جمله تسریع در مسافرت،ذخیره کردن وقت، جلوگیری از آلودگی هوا، حل مشکل ترافیک، فراهم نمودن آسایش و راحتی برای مسافرین و جلوگیری از بیماری های عصبی و ارائه سرویس سودمند، نقش فعالی را ایفا می کند. از طرفی مصرف بالای انرژی یکی از چالش های اساسی این سیستم ها است که نظر محققین زیادی را به خود جلب کرده است، متروها یکی از تاسیساتی هستند که اصول عملکرد آن ها بر اساس برق استوار می باشد. مترو توسط انرژی الکتریکی تغذیه می شود و نیازمند هر دو نوع برق یعنی جریان مستقیم و جریان متناوب می باشد. دو راهکار اساسی برای بالا بردن بازده انرژی در این سیستم ها به خصوص در قسمت انرژی کششی مربوط به قطارها وجود دارد؛ یکی صرفه جویی در انرژی مصرفی است که این موضوع در اغلب تحقیقات گذشته با انجام راهبری مناسب و اقتصادی مترادف شده است. راهکار دوم استفاده مجدد از انرژی بازتولیدی قطارها در زمان ترمزگیری است که می تواند با روش هایی مانند تنظیم جدول زمانی حرکت قطارها، استفاده از پست های تغذیه باقابلیت برگرداندن انرژی به شبکه بالادستی و یا استفاده از سامانه های ذخیره ساز انرژی الکتریکی انجام شود، به همین منظور پژوهش حاضر از روش توصیفی – تحلیلی به این امر مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی پرداخته است ؛ که نشان داد بحران انرژی وآلودگی محیط زیست، دو عامل مهم هستند که باعث شده اند،کاهش مصرف انرژی در حمل ونقل و به خصوص در سامانه های قطار شهری مورد توجه بهره برداران و محققین قرارگیرد. بهینه سازی مشخصه سرعت می تواند با صرفه جویی، درکاهش مصرف انرژی موثر باشد. استفاده از ذخیره سازها نیز می تواند با بازیابی انرژی بازتولیدی ترمزی، به افزایش بازده انرژی سیستم کمک کند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

رسول قوی پنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

مهدی جهانی

کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

مجید فیوضی

کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.