کاربرد مبدل DC/DC دو طرفه برای ذخیره انرژی ترمز دینامیکی مترو

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 114

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_156

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

با توجه به مصرف زیاد انرژی برق توسط قطارهای مترو و آثار مخرب زیست محیطی در سیستم های ریلی درون شهری (مترو) نسبت به دیگر سیستم های حمل ونقل، بنابراین پژوهش حاضر به دنبال بررسی کاربرد مبدل DC/DC دو طرفه برای ذخیره انرژی ترمز دینامیکی مترو به منظور توسعه ی همه جانبه تکنولوژی، ایمنی بیشتر، هزینه حمل ونقل کمتر، مصرف پائین تر انرژی و درنتیجه آثار مخرب زیست محیطی کمتر و نیز بالا بودن ظرفیت حمل در مترو نسبت به دیگر سیستم های حمل ونقل می باشد، در ضمن اهمیت ذخیره سازی انرژی حاصله از ترمز دینامیک قطارهای درون شهری و روند استفاده از آن ها در اغلب کشورهای پیشرفته و درحال توسعه را شتاب بیشتری داده است. به منظور بررسی این هدف از روش توصیفی - تحلیلی بهره گرفته شده است ، نتایج بیان گر این است که با توجه به محدودیت منابع تامین انرژی و همچنین هزینه بالای تولید انرژی، بازیابی انرژی الکتریکی و جلوگیری از اتلاف توان در سیستم ترمز دینامیک موردتوجه گسترده ای قرار گرفته است. در سیستم های تغذیه DC، مقدار بار قطار متغیر می باشد. افت ولتاژDC به شدت بازده توان محرکه را کاهش می دهد. بنابراین تثبیت ولتاژ خط در خطوط توزیع از فاکتورهای تاثیرگذار می باشد. در ترمز دینامیک، انرژی جنبشی چرخ با استفاده از حالت ژنراتوری سیستم ترکشن به هنگام اعمال ترمز دینامیک به انرژی الکتریکی تبدیل می گردد. این انرژی تولیدی به شکل جریان به پست های تغذیه الکتریکی و یا به سایر قطارهای موجود در خط انتقال می یابد ، درنتیجه به طورکلی می توان به این نکات اشاره کرد که هزینه تجهیزات ترمز دینامیک در شبکه AC نسبت به DCکمتر می باشد، ولی با این وجود توانایی خطوط DC در پذیرش انرژی تولیدی از ترمز دینامیک در مقایسه با خطوط AC محدودتر است. هم اکنون در قطارهای مترو بخش قابل توجهی از انرژی حاصل از ترمزگیری دینامیک به صورت توان الکتریکی در مقاومت های حرارتی تلف می شود و این مسئله علاوه بر هدردهی انرژی ارزشمند الکتریکی باعث تحمیل هزینه های گزاف به مترو می گردد، در این مقاله با بررسی امکانات و کاربرد مبدل DC/DC دوطرفه، روش هایی عملی و سهل الوصول برای پیشنهاد سیستم هایی که بتوانند انرژی حاصل از ترمزگیری را به نحوی مورد استفاده مجدد قرار دهند، معرفی می گردد.

نویسندگان

محمدمهدی میثمی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نانو الکترونیک دانشگاه شیراز ، کارشناس برق قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز .

هاشم قربانی منفرد

کارشناسی ناپیوسته رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز ، کارشناس برق قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.