ویژگی های روانسنجی نسخه تجدیدنظرشده مقیاس همدلی کودکان و نوجوانان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-17-1_008

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف: پژوهش حاضر با هدف آزمون روانسنجی نسخه تجدیدنظر­ شده مقیاس همدلی کودکان و نوجوانان در بین گروهی از دانش ­آموزان ایرانی انجام شد. روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش ­آموزان سنین ۱۱ تا ۱۷ ساله شهر تهران بود که با استفاده از روش نمونه­ گیری در دسترس ۲۸۰ دانش­آموز (۱۴۵پسر و ۱۳۵ دختر) انتخاب شدند. پس از ترجمه و اخذ نظرات کارشناسان خبره و آزمودنی­ ها، روایی صوری مقیاس تایید شد. برای انجام تحلیل­ های آماری از نرم ­افزار AMOS و SPSS استفاده شد. یافته­ ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که در نمونه دانش ­آموزان ایرانی ساختار سه عاملی مقیاس شامل همدلی عاطفی، همدلی شناختی و تمایل به حفظ آرامش با داده­ ها برازش مطلوبی داشت. نتایج مربوط به همبستگی بین این مقیاس با مقیاس همدلی و همدردی نوجوانان به ­طور تجربی از روایی همگرا نسخه تجدیدنظر­ شده مقیاس همدلی کودکان و نوجوانان حمایت کرد. مقادیر ضرایب همسانی درونی نسخه تجدیدنظر­ شده مقیاس همدلی کودکان و نوجوانان برای زیرمقیاس­ های همدلی عاطفی، همدلی شناختی و تمایل به حفظ آرامش به ترتیب برابر با ۷۹/۰، ۷۶/۰ و ۸۲/۰ به دست آمد. نتیجه ­گیری: در مجموع، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نسخه تجدیدنظر­ شده مقیاس همدلی کودکان و نوجوانان برای سنجش همدلی در دانش ­آموزان ایرانی ابزاری روا و پایا است.ا این ابزار می ­تواند جهت اندازه ­گیری همدلی در بخش­ های پژوهشی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

مرجان طاهری

گروه روانشناسی و آموزش کودکان اسنثنایی

پریسا تجلی

استادیار گروه روانشناسی استثنایی عمومی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

منصوره شهریاری احمدی

استادیار گروه روانشناسی استثنایی عمومی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :