بررسی و مقایسه رفتارهای مثبت کلامی و غیرکلامی دختر و پسر با شریک عاطفی خود در دوران نامزدی (آشنایی)، نامزدی رسمی و پس از ازدواج

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFMH-25-2_007

تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه رفتارهای مثبت کلامی و غیرکلامی با شریک عاطفی در سه دوره نامزدی، نامزدی رسمی و پس از ازدواج پرداخته است. روش کار: جامعه آماری این مطالعه مقطعی شامل کلیه دختران و پسران شهر همدان بود که در سال ۱۳۹۰ در دوران نامزدی، نامزدی رسمی و یا پس از ازدواج بوده اند. یکصد و پنجاه نفر (۵۰ مورد در هر دوره) از طریق روش نمونه گیری طبقه ای مناسب انتخاب شدند. آنها به مقیاس رفتارهای کلامی و غیرکلامی محقق ساخته پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون t، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی LSD و نرم افزار SPSS۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که رفتارهای کلامی مثبت (۰۴۵/۱۲۸ F=، ۰۰۱/۰ >P) و غیرکلامی (۴۱۶/۴۶ F=، ۰۰۱/۰ >P)  در هر سه دوره تغییر معنی داری داشته است. نتایج همچنین تغییرات معناداری را در رفتارهای مثبت کلامی و غیرکلامی در پسران (کلامی: ۳۹/۶۶F=، ۰۰۱/۰> P، غیر کلامی: ۱۰۶/۲۰F=، ۰۰۱/۰>P) و دختران (کلامی: ۸۸/۵۹ F=، ۰۰۱/۰> P، غیر کلامی: ۴۸/۳۱ F=، ۰۰۱/۰>P) در طول دوره ها نشان داد. همچنین رفتارهای مثبت کلامی و غیرکلامی در هر دو جنس با حرکت رابطه از نامزدی به ازدواج روند نزولی را تجربه می کند. نتایج نشان داد که بین دختران و پسران از نظر رفتارهای کلامی و غیرکلامی تفاوت معناداری وجود ندارد (کلامی: ۲۳۱t= ، ۰۰۱/۰ ). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می رسد رفتارهای کلامی و غیرکلامی در دوران نامزدی مثبت تر است و با پیش رفتن رابطه به سمت ازدواج کاهش می یابد.

نویسندگان

Arezou Delfan Beiranvand

Ph.D. student in educational psychology, Faculty of Economics and Social Sciences, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran.

Khosro Rashid

Associate professor, Department of Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

Maryam Najafi Moghadam

M.Sc. of art in educational psychology, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran.