تحلیل و بررسی الگوهای مسکن؛ مطالعه موردی: شهر خرم آباد

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHRE-42-181_004

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1402

چکیده مقاله:

مسکن پدیده ای متاثر از اجتماع، اقتصاد، فرهنگ و محیط است. این عوامل بر کالبد تاثیر گذاشته و الگوهای متفاوت مسکن را به وجود آورده است. اما امروزه به دلیل افزایش شهرنشینی، نیازهای متفاوت افراد کمتر موردتوجه قرار گرفته که این امر سبب بدمسکنی و بی مسکنی شده است. داشتن الگوهای مسکن همساز با نیاز کاربران باعث می شود مساکن باکیفیت تر به وجود آیند و از ادامه مساکن بی برنامه و نابسامان که سبب از بین رفتن سرمایه می شوند جلوگیری شود. با توجه به شناخت ارزش ها ی موجود در الگوها و به کارگیری آن در ساخت وسازهای جدید می توان دسته بندی جامعی از الگوهای مسکن داشت. بنابراین هدف موردنظر در این پژوهش تحلیل الگوهای مسکن در محلات مختلف شهر خرم آباد بر اساس شاخص های موثر بر شکل گیری الگوهای مسکن بوده است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و نوع پژوهش از نوع کاربردی است. شیوه ها ی گردآوری اطلاعات به صورت مشاهدات میدانی و کتابخانه ای است. همچنین در این پژوهش به منظور تعیین الگوهای مسکن در شهر خرم آباد از بین شاخص های استخراج شده، از تحلیل خودهمبستگی فضایی (موران) استفاده شده است. از این ابزار برای بررسی توزیع فضایی عوارض استفاده می شود. الگو یی که هم زمان ویژگی های مکانی و خصوصیت توصیفی آن را بررسی می کند و مواردی که آماره موران آن ها یک یا نزدیک به مثبت یک است دارای همبستگی فضایی و به صورت خوشه ای هستند که شامل: عوامل نابرابری، عوامل اقلیم، شیب، آسایش اقلیمی، شکل شبکه معابر، سلسله مراتب معابر، سطح اشغال، قیمت زمین، درآمد خانوار، تراکم ساختمانی و هزینه مسکن در الگوهای متفاوت مسکن در شهر خرم آباد موثر هستند و کمتر متاثر از شاخص ها ی قومیت و خویشاوندی، نوع خانوار، سبک زندگی و ارزش های حاکم بر جامعه، دانه بندی، همگونی شغلی است. بنا بر بررسی های انجام شده، الگوهای مسکن در خرم آباد متاثر از ۴ بعد اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و محیطی است که می توان در جهت دستیابی به الگوی مناسب برای برنامه ریزی مسکن از آن بهره برد.

کلیدواژه ها:

Housing ، housing patterns ، urban areas of Khorramabad. ، مسکن ، الگوهای مسکن ، نواحی شهری خرم آباد.

نویسندگان

شیفته فرخی

دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران.

سمانه جلیلی صدر آباد

Iran University of Science and Technology

هادی غلامی

Iran University of Science and Technology

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chiara, Alain (۲۰۱۹). UrbanMorphology/ UrbanForm, Article, https:// www.researchgate.net/ publication/ ۳۳۲۴۲۵۵۶۹Rapoport, ...
  • PwC(۲۰۱۹).Making Affordable Housing a Reality in Cities, Cities, Urban Development ...
  • افشاری، محسن؛ پوردیهیمی، شهرام ؛ صالح صدق پور، بهرام. (۱۳۹۴). ...
  • پیر بابایی، محمدتقی؛ هاشم پور، پریسا؛ فتحعلی بیگلو، منا؛ باقری، ...
  • خاکپور، مژگان؛ شیخ مهدی، علی. (۱۳۹۰). بررسی تاثیر فرهنگ و ...
  • راهب ، غزال. (۱۳۹۴). مسکن بومی و تبیین رویکردی برای ...
  • هنرور، جمال الدین؛ جلالیان، سارا. (۱۴۰۱). مطالعه تطبیقی تاثیرگذاری عوامل ...
  • نمایش کامل مراجع