بررسی اختلالات و آسیب های زندگی زناشویی و ریشه یابی عوامل موثر در افزایش میزان آن و کسب آگاهی از ریشه ی ناسازگاری ها و ناهنجاری های منجر به طلاق در شهر برازجان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 78

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LQPPC01_083

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف از این پژوهش تحقیق ، بررسی و شناخت مسئله اختلالات و آسیب های زندگی زناشویی در شهر برازجان و ریشه یابی عوامل موثر در افزایش میزان آن و کسب آگاهی از ریشه ی ناسازگاری ها و ناهنجاری هایی بوده که در خانواده ها منجر به طلاق گردیده است . دراین تحقیق از روش پیمایشی بهره گرفته شده است ، این روش برای نشان دادن تمایز اقشار مختلف جامعه در موضوعات فرهنگی و اجتماعی مناسب بوده است ، در روش پیمایشی با توجه به بالا بودن تعداد نمونه های مورد بررسی ، نتایج حاصل از اطلاعات گردآوری شده قابل تعمیم به کل جامعه آماری می باشد. همچنین از آنجا که در این روش داده ها بصورت کمی است، تحلیل آنها بوسیله آزمون های آماری امکانپذیر گردیده و روش گرد آوری اطلاعات "مشاهده غیر مستقیم" و استفاده از تکنیک پرسشنامه بوده است. نمونه تحقیق ۴۰۰ نفر از افراد متاهل از سراسر شهر برازجان است که به صورت تصادفی انتخاب شده اند و از طریق ابزار تحقیق یعنی پرسشنامه محقق ساخته ی آسیب شناسی ازدواج ، در جامعه آماری این پژوهش قرار گرفته اند. نتایج نشان داد که از میان حیطه های مختلف آسیب های زندگی زناشویی ، به طور کلی پنج حیطه شامل : مشکلات رفتاری اخلاقی و عاطفی - تفاوت ویژگی ها ی فردی ، خانوادگی ، اجتماعی ، شخصیتی و تحصیلی زوجین- مشکلات مالی و اقتصادی خانواده و بیکاری - اعتیاد - مشکلات ارتباطی با همسر و الگوهای ارتباطی از مهم ترین آسیب های زندگی زناشویی در شهر برازجان می باشد.

کلیدواژه ها:

آسیب شناسی زندگی زناشویی ، زندگی زناشویی ، زوجین ، روابط زناشویی ، طلاق

نویسندگان

سید کرامت عباسی

رشته ی علوم اجتماعی ( جامعه شناسی)

خدیجه نصراصفهانی

کارشناسی ارشد، گروه روانسنجی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران