طراحی آزمایشگاه خط مشی و آرایش بخردانه صحنه تصمیم برای اجتناب از داستان آزمون و خطا در عرصه حکمرانی قوه مجریه

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IPOM-9-35_010

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1402

چکیده مقاله:

حکمرانی عرصه آزمون و خطا نیست؛ زیرا با سرنوشت مردم سروکار دارد. بنابراین، باید با نهایت دقت و ظرافت و محاسبات علمی صورت پذیرد. آنچه مردان سیاست در عمل می آموزند و به موجب آن،  مستحق عبرت می گردند، مردان خط مشی در آزمایشگاه تجربه می کنند! همچنین، آنچه کشورهای عقب مانده در عرصه عمل  و اجرای خط مشی، با هزینه های گزاف تجربه می کنند،  کشورهای پیشرفته در آزمایشگاه  خط مشی فرا می گیرند. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن پیامدهای اجرای خط مشی های عمومی ناآزموده و مقایسه آسیب های احتمالی گوناگون، با در نظر گرفتن امکان پذیری آزمون اولیه، آن ها در محیط آزمایشگاهی و پیشگیری از انواع هزینه های اجرای خط مشی های ناپخته، بر ضرورت اهتمام به آزمون خط مشی های عمومی، پیش از تصویب و اجرای  خط مشی های  عمومی، تاکید دارد.  این پژوهش صرفا به خط مشی های  قوه مجریه می پردازد و تنگناهای آزمون خط مشی در آن را مدنظر قرار می دهد؛  تنگناهایی که موجب می شوند  بسیاری از خط مشی های عمومی، به جای حل مشکل و مسئله زدایی از عرصه عمومی، به حوزه های مشکل آفرین و مسئله خیز جامعه تبدیل شوند.

کلیدواژه ها:

رئیس جمهور ، صحنه تصمیم ، اجرای آنی ، آزمون خط مشی ، صورت بندی خط مشی ، املا و انشای خط مشی ، جامعه هدف ، داشبورد مسائل و مشکلات عمومی ، تحلیل کلان داده ، خط مشی گذاری مبتنی بر هوش مصنوعی ، پیش بینی و ارزشیابی پیامدها ، داستان پژوهی ، معناگریزی ، معناستیزی

نویسندگان

علی اصغر پورعزت

استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • A.A. Pourezzat, A.A., & Alvani, S.M. (۲۰۰۱). The Logical Principles ...
  • Atiyah, P. S. (۱۹۹۵). Law and Modern Society. Oxford University ...
  • Dye, T. (۲۰۱۱). Understanding public policy. ۱۳th edition, Pearson ...
  • Howlett, M. (۲۰۱۱). Designing Public Policies. Routledge- Taylor & Francis ...
  • Pourezzat, A. A. (۲۰۱۷). Senselamming. Telegram Notes. No. Management and ...
  • Wikipedia. Online Encyclopedia. ۲۰۲۱/۰۸/۰۵. (In Persian) ...
  • نمایش کامل مراجع