ارزیابی نقش مضامین زیرساخت های حیاتی صنعت در تقویت قابلیت های راهبردهای توسعه پایدار صنعت نفت و گاز: مطالعه ی موردی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 82

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JTDAN-21-51_003

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1402

چکیده مقاله:

به دنبال پیامدهای نامطلوب توسعه صنعتی و بهره برداری گسترده از منابع طبیعی و تخریب فزاینده محیط زیست در طی دهه های اخیر، بسیاری از متخصصان بر لزوم بکارگیری قابلیت به عنوان مکانیزمی پویا در هدایت راهبردهای توسعه پایدار تاکید دارند، چراکه وجود قابلیت های راهبردی در توسعه پایدار از طریق تطبیق منابع داخلی با ظرفیت های خارجی، بنگاه ها را قادر می سازد تا ابتدا ریسک و عدم قطعیت ها را به عنوان علل ایجادکننده ی اختلال شناسایی نمایند و سپس برمبنای وجود ریسک ها اقدام به انتخاب بهترین قابلیت راهبردی جهت توسعه پایدار نمایند. هدف این پژوهش ارزیابی نقش مضامین زیرساخت های حیاتی صنعت در تقویت قابلیت های راهبردهای توسعه پایدار در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون می باشد. این پژوهش از نظر روش شناسی توسعه ای است و از نظر نوع جمع آوری داده های پژوهش ترکیبی است. در این پژوهش در بخش کیفی براساس فرآیندهای تحلیل فراترکیب تلاش شد تا ابتدا پژوهش های مرتبط با حوزه ی پژوهش تعیین و سپس مولفه ها و مضامین پژوهش تعیین شوند. همچنین در ادامه بخش کیفی از تحلیل دلفی برای تعیین حد اجماع نظری استفاده شد. در بخش کمی نیز باهدف شناسایی تاثیرگذارترین عوامل شناسایی شده، از تحلیل فازی شهودی بهره برده شد. نتایج در بخش کیفی از وجود ۵ مضمون زیرساخت های حیاتی صنعت و ۳ مولفه قابلیت های راهبردهای توسعه پایدار حکایت دارد. نتایج در بخش کمی نیز براساس فرآیند تحلیل ویکور فازی نشان داد، عامل فنی به عنوان تاثیرگذارترین مضمون زیرساخت های حیاتی صنعت انتخاب شد که عاملی برای تقویت قابلیت های راهبردهای توسعه پایدار صنعت نفت و گاز محسوب می شود. همچنین مشخص شد، راهبرد توسعه پایدار اقتصادی مهمترین رویکردی است که شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون می بایست تحت وجود عامل فنی مورد توجه قرار دهد.

کلیدواژه ها:

قابلیت های راهبردهای توسعه پایدار ، ، زیر ساخت های حیاتی صنعت نفت و گاز ، ، ، ، تحلیل فازی شهودی

نویسندگان

محمد سمالی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران.

صابر ملاعلیزاده زواردهی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران.

علی محمودی راد

دانشیار، گروه ریاضی، گروه مدیریت، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران.

سعید قانع

استادیار، گروه مدیریت، واحد مسجدسلیمان،دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :