مرور خودمراقبتی و سواد سلامت سالمندان در ایران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-9-1_008

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف رشد تعداد افراد مسن به عنوان انقلاب خاموش پدیده قرن بیست ویکم در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که مراقبت از آن ها به یکی از چالش های جدی بهداشتی در سراسر جهان به ویژه در بیماری های غیرواگیر تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی سواد سلامت و وضعیت خودمراقبتی سالمندان در ایران انجام شد. در این مطالعه مروری، مقالات بدون محدودیت زبانی در بانک های اطلاعاتی ایران مدکس، مگیران، دوآج، وب آو ساینس، پابمد، ساینس دایرکت، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جست وجو شدند. روش ها درمجموع ۵۰۸ مقاله انجام شده در ایران از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ شناسایی شد که از این تعداد ۳۶ مقاله پس از حذف مقالات تکراری و با استفاده از چک لیست پریزما انتخاب شدند. یافته ها پس از بررسی، مقالات به ۲ دسته اصلی طبقه بندی شدند. دسته اول شامل ۲۳ مقاله که به شرح سطوح خودمراقبتی در سالمندان پرداخته بودند. دسته دوم شامل ۱۳ مقاله که به تشریح وضعیت سواد سلامت سالمندان پرداخته بودند. نتیجه گیری وضعیت خودمراقبتی و سواد سلامت سالمندان در ایران در سطح پایینی قرار دارد و به عوامل مختلفی مرتبط است. بنابراین توجه به عوامل مرتبطی که بر سواد خودمراقبتی و سلامت تاثیر مثبت دارد مانند برنامه مداخلات آموزشی، شایسته است.

نویسندگان

اختر صیادی

Department of Health Education and Health Promotion, Research Committee, Facultyof Health, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

صدیقه عابدینی

Department of Health Education and Health Promotion, Social Factors Research Center for Health Promotion, Hormozgan Health Research Institute, Faculty of Health, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

سمیره عابدینی

Department of Medical Education, Faculty of Medicine, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

حسام الدین کمال زاده

Department of Health Information Technology, Faculty of Allied Medical Sciences, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tabrizi JS, Behghadami MA, Saadati M, Söderhamn U. Self-care ability ...
  • Avazeh M, Babaei N, Farhoudi S, Kalteh EA, Gholizadeh G. ...
  • Bagheri M, Magheri M, Niknami S. [The effect of educational ...
  • نمایش کامل مراجع