شاخص های کلیدی عملکرد در داشبورد مدیریتی دیالیز: ابزاری مناسب برای پایش کیفیت خدمات

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-9-1_005

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف باتوجه به تاثیر کیفیت خدمات ارائه شده در بخش دیالیز بر میزان بقا و کیفیت زندگی بیماران همودیالیز، پایش عملکرد این بخش حیاتی می باشد. شناسایی شاخص های کلیدی عملکرد می تواند نقش مفیدی در پایش کیفیت خدمات بخش دیالیز داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین شاخص های کلیدی عملکرد در داشبورد مدیریتی دیالیز می باشد. روش ها این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود که در سال ۱۴۰۱ انجام شد. جامعه پژوهش شامل ۳۴۶ نفر از متخصصان نفرولوژی در سطح کشور بودند که از طریق روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده، پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به دست آمد. درمجموع ۴۰ شاخص کلیدی عملکرد در ۳ رده اصلی: ساختار (۱۶)، فرایند (۱۱) و پیامد (۱۳) طبقه بندی شدند. داده ها با استفاده از نسخه ۱۶ نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها نتایج مطالعه نشان داد که از دیدگاه متخصصان نفرولوژی در شاخص های ساختاری علت زمینه ای نارسایی کلیه، بیماری همراه، گروه خونی و ابتلا به بیماری های ویروسی، وزن خشک و سابقه پیوند کلیه در شاخص های فرایندی، نوع صافی، نوع دسترسی به رگ و مدت زمان دیالیز و همچنین در شاخص های پیامد Kt/V ،URR ،nPCR و عفونت فیستول مهم ترین شاخص های کلیدی عملکرد بخش دیالیز شناسایی شدند. نتیجه گیری از ۴۰ شاخص کلیدی عملکرد تعیین شده در پرسش نامه، ۳۱ شاخص در ۳ رده اصلی (ساختار۱۲، فرایند ۸ و پیامد ۱۱) انتخاب شدند. شناسایی دقیق شاخص کلیدی عملکرد و استفاده از آن ها در پایش مستمر عملکرد مراکز دیالیز می تواند در بهبود کیفیت خدمات، مدیریت بهینه منابع و ارتقای ایمنی بیماران مثمرثمر باشد.

نویسندگان

مهرداد دهقانی

Department of Health Information Technology, School of Allied Medical Sciences, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

بهلول رحیمی

Department of Health Information Technology, School of Allied Medical Sciences, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

خدیجه مخدومی

Nephrology and Kidney Transplant Research Center, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

محمد جبرائیلی

Department of Health Information Technology, School of Allied Medical Sciences, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :