آگاهی و رفتارهای پیشگیری از سرطان پوست در ملوانان جنوب ایران در سال ۱۳۹۸

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-2-4_007

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: روند ابتلا به سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و رفتارهای پیشگیری از سرطان پوست در ملوانان جنوب ایران بود. روش ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۸ بر روی ۳۳۰ نفر از ملوانان بندر دیر در جنوب ایران که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. از پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش شامل اطلاعات جمعیت شناختی و آگاهی و رفتارهای پیشگیری کننده نسبت به سرطان پوست استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۰ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین سنی ۳۳۰ ملوان؛ ۱۰/۴±۳۷/۹سال بود. آگاهی ملوانان در این پژوهش متوسط بود. اکثریت ملوانان (۷۴ %) ابراز داشتند تغییر ساعت کاری روش مناسبی برای کاهش مواجهه با نور خورشید و آفتاب سوختگی است. در خصوص اقدامات محافظتی ضدآفتاب، تقریبا اکثریت ملوانان (۶۶ %) گزارش کردند که هرگز و به ندرت از کرم ضدآفتاب استفاده نکرده بودند. در خصوص غربالگری سرطان پوست، اکثریت ملوانان (۷۲ %) هرگز غربالگری پوست توسط پزشک انجام نداده بودند. نتیجه گیری: علی رغم شواهد فراوان در مورد خطر بروز سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان، این گروه هنوز از موضوع آگاهی کافی ندارند. برای کاهش بروز بیماری و خطرات بالقوه آن، تدوین برنامه‎های آموزشی پایدار و اجرای اقدامات محافظتی برای ملوانان ضروری است.

نویسندگان

احمد ستوده

Department of Public Health, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran.

سید سعید مظلومی محمود آباد

Social determinants of health research center, Department of health education & promotion, school of public health, shahidsadoughi university of medical sciences, Yazd, Iran

مجتبی فتاحی اردکانی

Diabetes Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

مرادعلی زارعی پور

Health System Research Unit, Health Center of Urmia, Urmia University of Medical sciences, Urmia, Iran

حسین ابراهیمی

Department of Public Health, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lomas A, Leonardi‐Bee J, Bath‐Hextall F. A systematic review of ...
  • Wright CY, Albers PN, Mathee A, Kunene Z, D'Este C, ...
  • نمایش کامل مراجع