تهیه و بررسی خواص غشاهای پلی اتر سولفونی حاوی الیاف الکتروریسی شده آبدوست پلی اتر کتونی جهت یافته برای استفاده در پیل سوختی هیدروژن/ اکسیژن

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CLEANENERGY08_027

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1402

چکیده مقاله:

در این مقاله به هدف ایجاد جدایی فاز میان بخش های آب دوست و آب گریز غشای تبادل پروتونی ، از روش الکتروریسی پلیمر آبدوست و سپس قرار دادن الیاف حاصل در ماتریس پلیمری آب گریز استفادهشد. به منظور تسهیل انتقال آب در الیاف آب دوست ، روشالکتروریسی به گونه ای بهینه شد تا الیاف به صورت منظم و جهت یافته تهیه شوند. با استفاده از این الیاف سه نمونه غشایی حاوی ۳۵،۴۵، و ۵۵ درصد وزنی الیاف در ماتریس پلیمر آبگریز به روشغوطه ور سازی متناوب الیاف در محلول پلیمر ماتریس حاصل شد.این غشاها مورد آزمون های شناسایی قرار گرفتند و نتایج به دست آمده با غشای تجاری نفیون مقایسه شد. آزمون ها نشان دادند که ظرفیت تبادل یونی این غشاها بین ۵۹/۱-۰۱۵/۱ میلی اکی والان برگرم بود ، میزان جذب آب غشاها در محدوده ۱۳۵-۴۶% به دست آمدو میزان تورم در راستای ضخامت ۵۰-۲۴% بود. در نهایت بهترین غشا در تک سل پیل سوختی قرار گرفت و در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد و فشار atm ۱ دانسیته جریانی معادل mA/cm۲ ۱۹۲۶ ودانسیته توان mW/cm۲ ۵۲۸ به دست آمد.

نویسندگان

مریم اروج زاده

استادیار. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

شهرام مهدی پور عطایی

استاد. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران