تحلیل کیفیت آزمون عینی ساختارمند بالینی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 66

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-17-1_055

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: با رواج آزمون های مبتنی بر عملکرد، استفاده از شاخص های مناسب برای اطمینان از کیفیت آنها ضروری است. این مطالعه به بررسی متریک های آزمون عینی ساختارمند بالینی (Objective Structured Clinical Examination) می پردازد. روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی درده ایستگاه آزمون OSCE پیش کارورزی سال ۹۱ دانشگاه علوم پزشکی، نمره حدنصاب به روش رگرسیون مرزی تعیین شد و میزان ردی محاسبه گردید. ریشه میانگین مربعات خطا (Root Mean Square Error) برای تخمین میزان خطای حدنصاب به کار رفت. ثبات درونی آزمون با آلفای کرونباخ محاسبه و سپس مقدار خطای استاندارد اندازه گیری (Standard Error of Measurement) تعیین شد. برای هر ایستگاه شاخص های آلفا در صورت حذف، R۲، تمایز بین درجات، دشواری و تمیز به دست آمد. نتایج: در این آزمون۲۶۶ نفر از دانشجویان شرکت نمودند.نمره حدنصاب کل ۵۵/۵۲ از ۱۰۰ به دست آمد. ۴ نفر (۵/۱ درصد) در آزمون رد شدند و RMSE معادل ۴۵/۰ بود. نمره  SEM ۸۴/۴و آلفای کرونباخ آزمون ۷۰/۰ محاسبه شدند که در صورت حذف هر یک از ایستگاه ها بین ۶۴/۰ تا ۷۰/۰ متغیر بود. مقدار R۲ از ۱۶/۰ تا ۸۵/۰ به دست آمد. شاخص تمایز بین درجات از ۶۶/۰ تا ۹۳/۱ بود. دامنه سختی و تمیز به ترتیب ۸۹/۰-۷۱/۰ و ۴۴/۰-۱۲/۰ بود. نتیجه گیری: ثبات درونی، خطای آزمون و خطای حدنصاب در حد قابل قبول بود. تمام ایستگاه ها از لحاظ آلفا در صورت حذف آیتم مطلوب بودند. R۲ در دو ایستگاه از حد مطلوب پایین تر بود. تمایز بین درجات به غیر از یک ایستگاه خوب بود. ایستگاه ها نه چندان دشوار با قابلیت تمیز نه چندان بالا بودند که در آزمون معیاری مطلوب محسوب می شود.

کلیدواژه ها:

Test analysis ، psychometrics ، Objective Structured Clinical Examination ، تحلیل آزمون ، سایکومتریک ، آزمون عینی ساختارمند بالینی

نویسندگان

سارا مرتاض هجری

Tehran University of Medical Sciences

محمد جلیلی

Tehran University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Wass V, Van der Vleuten C, Shatzer J, Jones R. ...
  • Marks M, Humphrey-Murto S. Performance assessment. In: Dent J ,Harden ...
  • Fuller R, Homer M, Pell G. Longitudinal interrelationships of OSCE ...
  • Pell G, Fuller R, Homer M, Roberts T. How to ...
  • Tavakol M, Dennick R. Post-examination analysis of objective tests. Med ...
  • Homer M, Pell G, Fuller R, Patterson J. Quantifying error ...
  • Brannick MT, Erol-Korkmaz HT, Prewett M. A systematic review of ...
  • Tavakol M, Dennick R. Making sense of Cronbach’s alpha. Int ...
  • Pell G, Homer M, Fuller R. Investigating disparity between global ...
  • Tavakol M, Dennick R. Post-examination interpretation of objective test data: ...
  • نمایش کامل مراجع