ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار: مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 89

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-17-1_040

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش (IEQM) ** ابزاری برای ارزیابی دانشگاه است که بازنگری منظم، سیستماتیک و جامع از فعالیت های دانشگاه ها را فراهم می سازد. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار بر اساس مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۱۵۰ نفر از اساتید و کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۳ به صورت طبقه ای و تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های مورد نیاز به وسیله پرسشنامه مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش وزارت بهداشت و درمان پس از تایید روایی و پایایی، جمع آوری شد. گزینه های موجود برای انتخاب شامل طیف لیکرت ۵ نمره­ای بود.  داده­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه  و تی مستقل در سطح معناداری ۰۵/۰ تحلیل شد. نتایج: در مجموع، ۱۲۵ پرسشنامه تحلیل شد. بالاترین میانگین نمره مربوط به دانشکده بهداشت  و پایین ترین مربوط میانگین نمره به دانشکده پرستاری  به دست آمد. بهترین نمره مربوط به حیطه شرایط محیط کار (۸۲/۰±۸۲/۲) و بدترین نمره مربوط به حیطه توانمند سازی کارکنان (۷۳/۰±۶۵/۲) به دست آمد. به طور کلی نمره حیطه تمرکز بر نیروی کار برابر با ۵۵ درصد امتیاز از ۸۵ امتیاز این حیطه محاسبه شد.میانگین نمره این حیطه با تحصیلات (۵/۰p=) و جنسیت افراد مورد پژوهش (۶/۰p=)  و در بین دانشکده های مورد مطالعه (۶/۰p=) رابطه معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حیطه تمرکز بر نیروی کاری در حد متوسط به دست آمد. طبق بررسی ها شرایط محیط کاری از دید اعضا دانشکده ها تقریبا مناسب اما توجه به توانمندسازی کارکنان در دانشکده اولویت است.

کلیدواژه ها:

Iranian Education Quality Management (IEQM) ، evaluation ، quality ، focus on workforce ، مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش ، ارزیابی ، کیفیت ، تمرکز بر نیروی کار

نویسندگان

حسین ابراهیمی پور

Mashhad University of Medical Sciences

علی وفایی نجار

Mashhad University of Medical Sciences

سیده الهه حسینی

Isfahan University of Medical Sciences

هاجر حقیقی

Kerman University of Medical Sciences

سعید محمدپور

Iran University of Medical Sciences

پیام محمودیان

Iran University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Noori E, Asadi B, Rezazade A. [MCDM technique to assess ...
  • Donnelly M, Wisniewski M, Dalrymple JF, Adrienne CC. Measuring service ...
  • Mohammadi A, Vakili MM. [Evaluating Educational Services Quality in Zanjan ...
  • Moeller J, Sonntag A. Evaluation of health services organizations-German experiences ...
  • Osseo-Asare E, Longbottom D. The need for education and training ...
  • Juhi H, Eskildsen J, Kristensen K. Conflict or Congruence: The ...
  • Keshtkar Z, Shabani A, Siadat A. [Study The Feasibility Of ...
  • نمایش کامل مراجع