گزارش موردی از رحم دی دلفیس با انسداد طرف راست سرویکس به دلیل وجود سپتوم عرضی واژن

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-23-6_012

تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: رحم دی دلفیس در ۵/۰-۱/۰% جمعیت زنان در سنین باروری مشاهده می­شود. تصویربرداری، نقش مهمی در تشخیص این ناهنجاری دارد. مطالعه حاضر با هدف ارائه مراحل تشخیص یک مورد نادر رحم دی دلفیس با انسداد یک طرفه سرویکس به دلیل وجود سپتوم عرضی واژینال انجام شد. معرفی بیمار: خانمی ۲۵ ساله با شکایت از نازایی، سابقه قاعدگی نامنظم، دیسمنوره، خونریزی طول کشیده و لکه بینی در واحد درمان ناباروری پژوهشگاه رویان پذیرش گردید. در معاینه واژینال یک توده به اندازه حدودا ۳ سانتی متر در قسمت راست واژن محسوس بود. در سونوگرافی دوبعدی و سه بعدی انجام شده، رحم به صورت دوگانه همراه با یک توده هایپواکو با قطر ۴۳ میلی متری در قسمت راست و پایین رحم رویت شد. در هیستروسالپنگوگرافی انجام شده، رحم با نمای تک شاخ رویت گردید. با توجه به این یافته و نمای رویت شده در سونوگرافی، تشخیص رحم دی دلفیس و انسداد سرویکس طرف راست گذاشته شد. MRI نیز این یافته­ها را تایید کرد. توسط عمل جراحی استراسمن، ارتباط بین دو حفره رحم برقرار گردید، اما علائم بیمار از بین نرفت و در سونوگرافی همچنان کیست حاوی ترشحات و لخته خون مشاهده شد. با توجه به باقی ماندن هماتوکولپوس، سپتوم واژن جراحی شد و انسداد این ناحیه رفع شد و تمام علائم بالینی بیمار برطرف گردید. نتیجه گیری: سونوگرافی دوبعدی و سه بعدی، هیستروسالپنگوگرافی و MRI نقش مهمی در تشخیص ناهنجاری­های رحمی از جمله رحم­های دی دلفیس دارند.

کلیدواژه ها:

تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی ، رحم دی دلفیس ، سونوگرافی دوبعدی ، سه بعدی ، هیستروسالپنگوگرافی

نویسندگان

فیروزه احمدی

دانشیار گروه رادیولوژی و سونوگرافی، پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و علوم پزشکی تولید مثل جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل، گروه تصویربرداری تولید مثل، تهران، ایران.

فتانه پهلوان

کارشناس ارشد مامایی، پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و علوم پزشکی تولید مثل جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل، گروه تصویربرداری تولید مثل، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rezai S, Bisram P, Lora Alcantara I, Upadhyay R, Lara ...
  • Rezai Sh, Ligorski C, Hughes A, Fuller PN, Henderson CH. ...
  • Ahmadi F, Javam M, editors. Diagnosis of Congenital Uterine Malformations ...
  • Suthar S, Choudhary R, Dadhich S. Rupture uterus in pregnancy ...
  • Ludwin A, Ludwin I, Kudla M, Kottner J. Reliability of ...
  • Berger A, Batzer F, Lev-Toaff A, Berry-Roberts C. Diagnostic imaging ...
  • Grimbizis GF, Camus M, Tarlatzis BC, Bontis JN, Devroey P. ...
  • Rock JA, H W, Jones Jr. The double uterus associated ...
  • McCarthy S, Taylor KJ. Sonography of vaginal masses. American Journal ...
  • Farokh Tehrani D, Afiyat M, Boloursaz S, Rahmani Sh, Mardani ...
  • نمایش کامل مراجع