اثر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر میزان پروتئین فسفریله mTOR و ویژگی های توصیفی در عضلات چهارسر رانی موش های صحرایی سالم

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 84

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-25-1_006

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: شناخت سازوکارهای پیام رسانی سلولی درگیر در فرایند هایپرتروفی عضلانی یکی از چالش های علمی به حساب می آید. mTOR (Mammalian target of rapamycin) یا «هدف پستانداران راپامایسین» یکی از عوامل تنظیم کننده در این فرایند است که از طریق فسفریله شدن سنتز پروتئین در عضله اسکلتی را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور تعیین اثر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر پروتئین فسفریله mTOR در عضلات چهارسررانی موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. روش بررسی: این مطالعه تجربی روی ۱۶ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با سن شش هفته و میانگین وزن ۱۹۰.۹۳±۴.۹۷ گرم انجام شد. حیوانات به صورت تصادفی به دو گروه ۸ تایی کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین، شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر روی نوارگردان انجام دادند. به طوری که ۵ جلسه در هفته، افزایش بار در طول شش هفته از ۶ تکرار اینتروال ۳۰ متر در دقیقه ۳۰ ثانیه ای در جلسات اول به یازده تکرار اینتروال ۳۵ متر در دقیقه ۳۰ ثانیه ای در پایان هفته ششم با فواصل استراحتی میان تناوب ها با سرعت ۱۳ متر بر دقیقه به مدت ۶۰ ثانیه انجام شد. گروه کنترل هیچگونه تمرینی نداشتند. موش ها بیهوش شدند و سپس عضله چهارسررانی بخش بیرونی استخراج گردید. سطح پروتئین فسفریله mTOR در عضله چهار سر رانی با روش ایمنوهیستوشیمی سنجیده شد. یافته ها: تمرین تناوبی با شدت بالا موجب افزایش آماری معنی دار میزان پروتئینmTOR  فسفریله در عضلات چهارسر رانی گروه تجربی نسبت به گروه کنترل گردید (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: فعالیت اینتروال می تواند از طریق mTOR بر روی هایپرتروفی عضلانی اثر مثبتی داشته باشد.

کلیدواژه ها:

High-Intensity Interval Training ، mTOR protein ، Wistar Rats ، تمرین تناوبی با شدت بالا ، پروتئین mTOR ، موش های صحرایی ویستار

نویسندگان

نسرین البرزیان جونقانی

M.Sc student in Exercise Physiology, Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

محمد فتحی

Corresponding Author, Associate Professor of Exercise Physiology, Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

رحیم میرنصوری

Assistant Professor of Exercise Physiology, Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Biglari S, Gaeini AA, Kordi MR, Ghardashi Afousi A. [The ...
  • Goodman CA. The role of mTORC۱ in regulating protein synthesis ...
  • Faezi G, Sherafati Moghadam M, Shadmehri S, Fathalipour M. [The ...
  • Nemati J, Samadi M, Hadidi V, Makintash B. [Effect of ...
  • Showkat M, Beigh MA, Andrabi KI. mTOR Signaling in Protein ...
  • نمایش کامل مراجع