تاثیر دو هفته مکمل یاری کورکومین بر شاخص های مالون دی آلدئید و سوپر اکسید دیسموتاز سرم پس از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید در دختران دارای اضافه وزن و چاق

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 50

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPSBS-11-26_003

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: افزایش فشار اکسایشی ناشی از فعالیت ورزشی و همچنین قابلیت بدن برای مقابله با عوارض ناشی از آن، موجب سطوح مختلف سلامت و بیماری در افراد می شود. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دو هفته مکمل یاری کورکومین بر میزان مالون دی آلدئید (MDA) و سوپر اکسید دیسمیوتاز (SOD) سرم پس از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید در دختران دارای اضافه وزن و چاق به اجرا در آمد. روش تحقیق: تعداد ۲۲ نفر دختر دارای اضافه وزن و چاق (میانگین سن: ۷۹/۱±۲۱ سال؛ وزن: ۸۱/۷±۸۰/۶۸ کیلو گرم؛ شاخص توده بدن: ۹۶/۱± ۱۸/۳۱ کیلوگرم/متر مربع) به صورت هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی، به دو گروه همگن (تجربی و دارونما) از لحاظ سنی و شاخص توده بدنی تقسیم گردیدند. گروه تجربی، تحت مداخله فعالیت حاد تناوبی شدید (پروتکل فعالیت شاتل ران با ۸۵ تا ۹۵ درصد حداکثر ضربان قلب) و مکمل کورکومین (۸۰ میلی گرم/روز بعد از ناهار) قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی LSD در سطح ۰/۰۵>p استخراج گردید. یافته ها: فعالیت تناوبی شدید موجب افزایش معنی دار MDA (p=۰/۰۰۱) و کاهش معنی دار SOD (p=۰/۰۰۱) شد؛ در حالی که دو هفته مکمل گیری کورکومین موجب کاهش معنی دار MDA (p=۰/۰۰۹) و افزایش معنی دار SOD (p=۰/۰۱) گردید. از طرف دیگر، دو هفته مکمل گیری کورکومین قبل از فعالیت تناوبی شدید، موجب عدم تغییر معنی دار MDA (p=۰/۰۶) و SOD (p=۰/۲۱) شد. نتیجه گیری: دو هفته مکمل دهی کورکومین موجب مهار پراکسیداسیون لیپیدی می شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید ایل بیگی

دانشیار گروه بیومکانیک، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

مرضیه ثاقب جو

استاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

ملیحه بهمدی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amirkhani, Z., Azarbayjani, M.A., Homaei, H.M., & Peeri, M. (۲۰۱۶). ...
  • Bogdanis, G. C., Stavrinou, P., Fatouros, I. G., Philippou, A., ...
  • Rahbarghazi, A., & Siahkouhian, M. (۲۰۲۱). The effect of swimming ...
  • Sellami, M., Slimeni, O., Pokrywka, A., Kuvacic, G., Hayes, L., ...
  • Simioni, C., Zauli, G., Martelli, A.M., Vitale, M., Sacchetti, G., ...
  • Singh, U., Barik, A., Singh, B.G., & Priyadarsini, K.I. (۲۰۱۱). ...
  • نمایش کامل مراجع