اثر عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز در مقایسه با داروی پومئول برولر بر پروتئین واکنشی C و آنزیم های کبدی موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-2_003

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مطالعات زیادی در مورد اثرات عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز بر فاکتورهای التهابی و آنزیم های کبدی انجام شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز در مقایسه با داروی پومئول برولر بر پروتئین واکنشی C (C-reactive protein: CRP) و آنزیم های آلکالین ترانسفراز و آسپارتات ترانسفراز موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۴۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به ۷ گروه ۶ تایی شامل گروه کنترل دارای رژیم غذایی معمولی و شش گروه تجربی هایپرلیپیدمیک شده به مدت یک ماه توسط رژیم غذایی پرچرب تقسیم شدند. تیمار گروه ها به مدت ۸ هفته و از طریق تزریق درون صفاقی انجام شد. گروه ۱ و۲ دریافت کننده mg/kg/day ۵/۷۷ و mg/kg/day ۱۵۵ عصاره چای سبز؛ گروه ۳ و ۴ دریافت کننده mg/kg/day ۱۰۳.۳ و mg/kg/day ۲۰۶.۶ عصاره جینسینگ؛ گروه ۵ دریافت کننده g/kg/day ۰.۱۶ داروی پومئول برولر و گروه ۶ دریافت کننده غلظت های توام چای سبز mg/kg/day ۱۵۵ و جینسینگ  mg/kg/day ۲۰۶.۶ بودند. در انتهای تیماردهی پارامترهای CRP و آنزیم های کبدی سنجش شد. یافته ها: میانگین CRP در گروه های تیمار شده با عصاره چای سبز، عصاره جینسینگ و داروی پومئول برولرو در مقایسه با گروه کنترل کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). میزان آنزیم های AST و ALT گروه های تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری نداشت. نتیجه گیری: استفاده از عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز همانند داروی پومئول برولر به مدت هشت هفته موجب کاهش پروتئین واکنشی C می گردد.

نویسندگان

ماندانا صالحی

Ph.D Candidate in Biochemistry, Department of Biochemistry, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

کهین شاهانی پور

Assistant Professor, Department of Biochemistry, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

رامش منجمی

Assistant Professor, Department of Biology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

پریسا محمدی نژاد

Assistant Professor, Department of Biology, ShahreKord Branch, Islamic Azad University, ShahreKord, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Wang Z, Nakayama T. Inflammation, a link between obesity and ...
  • Bojanowska E, Ciosek J. Can We Selectively Reduce Appetite for ...
  • Calabró P, Willerson JT, Yeh ET. Inflammatory cytokines stimulated C-reactive ...
  • Peng N, Liu JT, Guo F, Li R. Epigallocatechin-۳-gallate inhibits ...
  • نمایش کامل مراجع