بررسی نقش میانجی خستگی مزمن در ارتباط بین ویژگی های روانشناختی با پرخاشگری کارکنان کلانتری های شهر تبریز: تدوین و آزمون مدل ساختاری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 96

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MILIT-24-1_001

تاریخ نمایه سازی: 13 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کارکنان کلانتری­ها نیز به­ عنوان منابع انسانی، به لحاظ ویژگی­ های ذاتی حرفه نظامی، با مسائل شغلی متعددی مواجه بوده و در نتیجه در معرض آسیب­ پذیری روانشناختی بیشتری نسبت به کارکنان سایر مشاغل هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی خستگی مزمن در ارتباط بین ویژگی­ های روانشناختی با پرخاشگری کارکنان کلانتری­ های شهر تبریز بود. روش ها: برای این منظور ۳۰۰ نفر از کارکنان کلانتری­های شهر تبریز در سال ۱۳۹۸ به روش نمونه­گیری خوشه ­ای انتخاب شدند. برای اندازه­گیری متغیرها، افراد شرکت­ کننده پرسشنامه ­های افسردگی، اضطراب و استرس، خستگی مزمن و پرخاشگری را تکمیل کردند. داده­ها با نرم افزار Amos و آزمون بوت­استرپینگ تحلیل شدند.  یافته ها: نتایج نشان داد اثر کل از ویژگی­ های روانشناختی بر خستگی مزمن (۰/۰۱P≤؛ ۰/۸۵=β)، خستگی مزمن بر پرخاشگری (۰/۰۱P≤؛ ۰/۴۵=β) و ویژگی­های روانشناختی بر پرخاشگری (۰/۰۱P≤؛ ۰/۳۷=β) از نظر آماری معنی ­دار بوده است. همچنین اثر غیرمستقیم خستگی مزمن و ویژگی­های روانشناختی با پرخاشگری نیز معنی دار بوده است (۲/۷۰=Z). نتیجه گیری: شناخت و شناسایی ویژگی ­های روان­شناختی در رابطه با عوامل آسیب­زای خستگی مزمن کارکنان کلانتری­ها که بر افزایش پرخاشگری و کاهش توانایی فرد در مقابله موفق با تغییرات مهم، آسیب ­زا اشاره می­ کند. لذا تدوین یک برنامه جامع مراقبتی در کارکنان مبتلا به خستگی مزمن و ویژگی ­های روانشناختی در جهت کاهش سطح پرخاشگری به کارکنان کلانتری­ ها پیشنهاد می ­گردد.

نویسندگان

حسین رستمی

مرکز تحقیقات علوم شناختی و رفتاری در پلیس، معاونت بهداشت، امداد و درمان، فرماندهی انتظامی، تهران، ایران

آیت اله فتحی

مرکز تحقیقات علوم شناختی و رفتاری در پلیس، معاونت بهداشت، امداد و درمان، فرماندهی انتظامی، تهران، ایران

محمدرضا شعربافچی زاده

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mofidi Rad AR, Share H. Psychological Status of Khorasan Razavi ...
  • Rollingsa K, Wellsb N, Evansc G, Bednarzd A, Yangd Y. ...
  • Rostami H. The Effectiveness of Promoting Individual-Social Mental Health on ...
  • Ghaddar A, Mateo I, Sanchez P. Occupational stress and mental ...
  • Matini Sadr MR, Karaminia R, Golzari M, Sohrabi F, Delavar ...
  • نمایش کامل مراجع