زمین شناسی، کانی شناسی، دماسنجی شاره های درگیر، و مغناطیس سنجی زمینی کانی سازی مگنتیت- اسپیکولاریت مس- طلای منطقه پی جویی شهرک، تربت حیدریه، ایران

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 60

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJCM-16-3_012

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402

چکیده مقاله:

منطقه مورد بررسی در ۹۲ کیلومتری جنوب خاوری تربت حیدریه و ۱۲ کیلومتری شمال آبادی شهرک در کمربند آتشفشانی ژرف خاستگاه خواف- درونه واقع شده است. کانی­سازی در زون­های گسلی که سنگ­های ژرف خاستگاه حدواسط را قطع کرده­اند، تشکیل شده است. دگرسانی پروپلیتیک گسترده است و مهمترین نوع خود را در منطقه تشکیل می­دهد. مگنتیت و اسپیکولاریت  با تغییرات در میزان فراوانی، بخش مهم زونهای کانی­سازی را تشکیل می­دهند. کانیهای اولیه دیگر عبارتند از: کوارتز، کلسیت، پیریت، کالکوپیریت، و کلریت. تجزیه چند نمونه از زون­های کانی­سازی میزان فراوانی مس تا  ppm ۲۰۰۰  و طلا تا ppb ۴۴ تعیین شد. بررسیهای میکرو دماسنجی شاره­های درگیر موجود در کوارتز، دمای بین ۱۶۰ تا بیش از ۴۳۰ درجه سانتیگراد و شوری بین ۱۹ تا ۳۱ درصد بر حسب نمک­ طعام تعیین شدند. رگه­های کوارتز- کالکوپیریت دمایی در گستره ۱۶۷-۲۰۳ درجه سانتیگراد و شوری نسبتا بالای آبگون را نشان داد. نزدیکترین سیستم ترکیبی برای شاره­های درگیر سیستم سه تایی CaCl۲ – NaCl – H۲O تعیین شد. با توجه به فراوانی مگنتیت و پذیرفتاری مغناطیسی بالا در کانی­سازی، و مغناطیس­سنجی زمینی انجام شده که منجر به شناسایی مناطق کانی­سازی پوشیده شده است.

نویسندگان

لیلا یوسفی سورانی

دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا حیدریان شهری

دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن کریم پور

دانشگاه کلرادو بولدر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :