ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی زیرساخت داده های مکانی استانی (PSDI) با رویکرد ترکیبی دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه ای (DANP) (مطالعه موردی: استان ایلام)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 68

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEGIT27_009

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زیرساخت داده مکانی (Spatial Data Infrastructure (SDIمجموعه ای از سیاست ها، استانداردها، شبکه های دسترسی ، داده هایمکانی، سازمان ها و مردم است که امور مختلف تولید، جمع آوری،ذخیره سازی، دسترسی و استفاده بهینه از داده های مکانی را در حوزهمشخصی تسهیل و هماهنگ می سازد . با عنایت به اینکه تاکنونزیرساخت داده مکانی در سطح استانی مورد مطالعه قرار نگرفته، لذابه منظور سنجش و ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی زیرساخت دادهمکانی در استان ایلام، ابتدا عوامل و شاخص های موثر در پیاده سازیموفق SDI استانی شناسایی و سپس با استفاده از روش ترکیبی تکنیک دیمتل و فرایند تحلیل شبکه (DANP) وزن دهی شدند که به ترتیب شاخص های س اختار، منابع مالی ، تخصص و آموزش وفرهنگ سازی، بیشترین اهمیت را به خود اختصاص دادند . سپسمیزان اجرای هر کدام از معیارها در استان مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت میزان موفقیت پیاده سازی زیرساخت داده های مکانی استانایلام محاسبه گردید. نتایج نشان داد که میزان تحقق SDI در استان ایلام ۶۳ درصد می باشد که با توجه به شرایط موجود می توانعملکرد این استان را در سطح خوب قرار دارد. درنهایت نقاط ضعفدر پیاده سازی SDI در استان ایلام، شناسایی و راهکارهای برطرف نمودن آنها و افزایش میزان موفقیت تحقق SDI در این استان بیان گردید.

کلیدواژه ها:

زیرساخت داده مکانی (SDI) ، تکنیک دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه سلسله مراتبی (DANP) ، استان ایلاماستان ایلام

نویسندگان

پرویز بهرامی

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام

احمد مرادبیگی

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام

زهره السادات حائری

سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام