بررسی افزایش سرانه مراکز خرید و مگامالها بر افزایش معضلات ترافیکی در کلانشهرها و راه های بهبود آنها از سوی شهرداری (توسط تحلیل زوجی Expertchoice)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 58

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCACS05_0927

تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1402

چکیده مقاله:

توسعه نامتوازن مراکز تجاری در کلانشهر شیراز و بالتبع آن معضلات ترافیکی شهری ایجاد شده، محصول رشد بی رویهمالها در سطح شهر شیراز است. امری که ناشی از دیدگاه مدیران شهری با تاثیرپذیری از الگوهای کالبدی غرب و تامینکسری بودجه شهری را نمایش میدهد. در این پژوهش به بررسی افزایش سرانه مراکز خرید و مگامال ها بر افزایشمعضلات ترافیکی در کلانشهرها و راههای بهبود آنها از سوی شهرداری شیراز پرداخته شده است. نتایج این پژوهش نشانداد که عواملی همچون، ازدحام جمعیتی و نیاز به تامین تجهیزات رفاهی، کمبود پارکینگ و تحمیل هزینه های اضافیناشی از کمبود فضای پارک، و مدیریت خیابان های اصلی منتج به مراکز خرید، و نیاز به تامین زیرساختهای شهری ازجملع معضلات اصلی ترافیکی در نتیجه توسعه مگامال هاست. به نحوی که ازدحام جمعیتی ایجاد شده از سوی مراکزخرید بر تجمع جمعیت خیابانهای اصلی شیراز نظیر خیابان معالی آباد که محل اصلی مراکز خرید مدرن جدید و یا درحال ساخت میباشد، موجب مشکلات ترافیکی عدیده ای شده است. از سویی مدیریت خیل عظیم جمعیتی که درمناسبات سالیانه به چندصد هزار نفر نیز میرسد در گرو تامین وسایل حمل و نقل عمومی، ایستگاه های اتوبوس، BRT ،تاکسی، توسعه اقدامات امنیتی و زیرساختهای شهری است که به صورت یکجا در یک نقطه شهر متمرکز میشوند وموجب گره های ترافیکی می گردند نیز خود جزو معایب تاثیرگذار می باشد. همچنین به این مشکلات نیز باید کمبود فضایپارک، عدم وجود پارکینگ طبقاتی در خیابان های اصلی کلانشهر شیراز و همچنین نیاز به کنترل شدید ترافیک و حمل ونقل شهری از سوی راهنمایی و رانندگی افزود. شایان ذکر است که آنجا که ارزیابی توسعه مراکز تجاری مدرن طیفوسیعی از پارامترهای مرتبط و غیر مرتبط موثر، برنامه ریزی شهری، مدیریت شهرداری و .... را شامل میشود، با توجه بهاینکه پارامترهای (به ترتیب) ازدحام جمعیتی و نیاز به تامین تجهیزات رفاهی، توصیه میشود که توجه بیشتری به اینعوامل شده تا ارزیابی مطلوبتری در راستای کیفیت مدیریت شهری و شهرسازی صورت پذیرد و همچنین موجبتضعیف رفاه شهروندان نگردد.

کلیدواژه ها:

افزایش سرانه مراکز خرید ، مگامال ها ، افزایش معضلات ترافیکی ، راههای بهبود ترافیکی از سوی شهرداری ، کلانشهر شیراز ، تحلیل زوجی Expertchoice

نویسندگان

مهدی غیبی

کارشناس کنترل ترافیک مرکز کنترل شهرداری شیراز، شیراز، ایران