فراوانی اضطراب پس از زایمان و عوامل مرتبط با آن در گرگان (۱۳۹۷)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-1_011

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: نزدیک به ۳۰ درصد زنان، انواعی از اختلال اضطرابی را در زندگی خود تجربه می کنند که این اضطراب به میزان بیشتری در دوران بارداری و بعد از تولد بروز می کند. اضطراب مادر موجب کاهش ترشح اکسی توسین و کاهش شیردهی می گردد. از طرفی سطح استرس و اضطراب مادر به طور فزاینده ای بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اضطراب پس از زایمان و عوامل مرتبط با آن در زنان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس روی ۱۵۴ نفر از زنان ۱۵ تا ۴۵ ساله با میانگین سنی ۵.۹۴±۲۷.۷۲ سال مراجعه کننده به درمانگاه مامایی بیمارستان شهید صیاد شیرازی طی سال ۱۳۹۷ انجام شد. حداقل یک هفته و حداکثر ۶ هفته از زایمان آنها گذشته بود. مشخصات فردی با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک جمع آوری شد. برای سنجش اضطراب از مقیاس اضطراب اسپیل برگ استفاده شد. یافته ها: اختلالات اضطرابی پس از زایمان به میزان ۴۱.۹۹% تعیین شد. نمره اضطراب آشکار زنان پس از زایمان در وضعیت های شدید، متوسط، خفیف و اندک یا هیچ به ترتیب ۸.۴% ، ۴۴.۲% ، ۲۷.۹% و ۱۹.۵% تعیین شد. نمره اضطراب پنهان زنان پس از زایمان در وضعیت های شدید، متوسط، خفیف و اندک یا هیچ به ترتیب ۹.۷% ، ۴۸.۱% ، ۲۴.۷% و ۱۷.۵% تعیین شد. نمره اضطراب آشکار در مادران شاغل به طور معنی داری بیشتر از مادران خانه دار بود (P<۰.۰۵). نمره اضطراب آشکار زنان متاهل دارای اختلاف زناشویی با همسر در مقایسه با گروه زنان متاهل بدون اختلاف زناشویی با همسر به طور معنی داری بیشتر بود (P<۰.۰۵). نمره اضطراب آشکار و پنهان ارتباط معنی داری با نوع زایمان، تحصیلات مادران، محل زندگی مادران و درآمد خانواده نداشت. نتیجه گیری: اختلالات اضطرابی پس از زایمان از شیوع بالایی برخوردار بود که با شاغل بودن مادران و دارابودن اختلاف زناشویی با همسر ارتباط داشت.

کلیدواژه ها:

Prevalence ، Anxiety ، Postpartum ، شیوع ، اضطراب ، دوره پس از زایمان

نویسندگان

فیروزه درخشانپور

Child and Adolescent Psychiatrist, Associate Professor of Psychiatry, Golestan Research Center of Psychiatry, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

لیلا کاشانی

Assistant Professor of Psychiatry, Golestan Research Center of Psychiatric, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

شیوا رضائیان دلوئی

General Physician, Faculty of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

نجمه شاهینی

Assistant Professor of Psychiatry, Golestan Research Center of Psychiatry, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

سیده مریم هاشمی نسب

Master of Psychology, MPH in Epidemiology, Golestan Health Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lashgaripour K. [Postpartum depression and related factors: A ۴.۵ months ...
  • Pınar G, Doğan N, Algıer L, Kaya N, Çakmak F. ...
  • Forouzandeh N, Delaram M, Deris F. [The quality of mental ...
  • Yan H, Ding Y, Guo W. Mental Health of Pregnant ...
  • نمایش کامل مراجع