اثر تمرینات دایره ای با شدت بالا در تعادل و فعالیت روزمره زندگی کودکان مبتلا به فلج مغزی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 95

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-3_002

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: فلج مغزی دیپلژی اسپاستیک یک اختلال حرکتی با منشا آسیب مغزی قبل، حین یا بلافاصله پس از تولد است. تمرینات ورزشی نقش به سزایی در بهبود حرکتی دارد این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات دایره ای با شدت بالا در تعادل و فعالیت روزمره زندگی کودکان مبتلا به فلج مغزی انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی ۳۴ کودک مبتلا به فلج مغزی به صورت تصادفی در دو گروه ۱۷ نفری شامل گروه کار درمانی (گروه کنترل) و گروه تمرین دایره ای توام با کاردرمانی (گروه مداخله) تقسیم شدند. از ابزارهای سنجش تعادل برگ و مقیاس سنجش فعالیت ها در کودکان به ترتیب برای ارزیابی تغییرات تعادل و فعالیت روزمره زندگی قبل و بعد از ۱۲ هفته تمرین استفاده شد. تمرینات دایره ای با شدت بالا که ۳ دور و هر دور متشکل از ۶ ایستگاه ۳۰ ثانیه ای و وقفه ۳۰ ثانیه ای بین ایستگاه ها بود که هفته ای سه جلسه و به مدت ۱۲ هفته انجام شد. کاردرمانی یک جلسه در هفته انجام شد. یافته ها: میزان تعادل و فعالیت های روزمره زندگی و اجزای آن در گروه تمرین دایره ای توام با کاردرمانی در مقایسه با گروه کنترل بهبود آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: تمرینات دایره ای به همراه کاردرمانی می تواند موجب بهبود بیشتر در فعالیت روزمره زندگی و تعادل در کودکان فلج مغزی دیپلژی اسپاستیک در مقایسه با کاردرمانی شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آرش نصیری

Ph.D Candidate in Exercise Physiology, Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran.

رامین شعبانی

Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran.

محمدرضا فدایی چافی

Assistant Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran.

الهام بیدآبادی

Child Neurologist, Associate Professor, Pediatric Diseases Research Center, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mutch L, Alberman E, Hagberg B, Kodama K, Perat MV. ...
  • Dalvand H, Dehghan L, Hadian MR, Feizy A, Hosseini SA. ...
  • Bell KJ, Ounpuu S, DeLuca PA, Romness MJ. Natural progression ...
  • Ross SA, Engsberg JR. Relationships between spasticity, strength, gait, and ...
  • Powell KE, Dysinger W. Childhood participation in organized school sports ...
  • Damiano DL, Kelly LE, Vaughn CL. Effects of quadriceps femoris ...
  • نمایش کامل مراجع