مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی به شیوه معنی درمانی با شناختی - رفتاری گروهی بر افزایش امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 65

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-2_004

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: در سال های اخیر درمان های روان شناختی به عنوان درمانی مکمل در کنار درمان های دارویی به کمک درمانگران شتافته است. این مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی به شیوه معنی درمانی با شناختی - رفتاری گروهی بر افزایش امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی روی ۴۵ دانشجوی مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت که ابتلا به اختلال افسردگی آنان توسط روانپزشک تشخیص داده شده بود؛ در سال تحصیلی ۱۳۹۸ لغایت ۱۳۹۸ انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی در سه گروه ۱۵ نفری (معنی درمانی، شناختی- رفتاری و گروه کنترل) قرار گرفتند. دانشجویان پرسشنامه امید میلر را در پیش آزمون تکمیل نمودند. پس از بررسی نمرات و گروه بندی نمونه ها، گروه های مداخله به مدت ۱۰ هفته (هر جلسه ۹۰ دقیقه و یک بار در هفته) مشاوره گروهی معنی درمانی و شناختی - رفتاری را دریافت نمودند. پس از اتمام دوره درمانی هر سه گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند. یک ماه پس از اجرای پس آزمون، آزمون پیگیری اجرا شد. یافته ها: میانگین نمرات امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی در پس آزمون و نیز پس از یک ماه پیگیری در گروه مداخله معنی درمانی و گروه مداخله شناختی - رفتاری گروهی در مقایسه با گروه کنترل افزایش آماری معنی داری یافت (P<۰.۰۵). این میزان پس از مداخله و نیز پس از یک ماه پیگیری در مقایسه بین دو گروه مداخله تفاوت آماری معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: روش مشاوره گروهی معنی درمانی و شناختی - رفتاری می تواند با آموزش مفاهیمی همچون شناسایی افکار خودآیند منفی، تحریف های شناختی و فنون تکنیک های مختص خود به عنوان یک روش مداخله مفید موجب افزایش امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی شوند.

نویسندگان

طوبی ثقتی

Ph.D Candidate in Counseling, Department of Counseling, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

عبداله شفیع آبادی

Visiting Professor, Department of Counseling, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran / Professor, Department of Counseling, Faculty of Psychology and Education Science, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran.

منصور سودانی

Visiting Professor, Department of Counseling, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran / Professor, Counseling Department, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

مریم غلامزاده جفره

Assistant Professor, Department of Counseling, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kaviani H, Hatami N, Shafieabadi AE. [The Impact of Mindfulness-Based ...
  • Holloway K, Bhullar N, Schutte NS. A latent profile analysis ...
  • Shafiabady A. [Group dynamic and group counseling]. ۱۸th ed. Tehran: ...
  • McHugh RK, Hearon BA, Otto MW. Cognitive behavioral therapy for ...
  • Miller JF, Powers MJ. Development of an instrument to measure ...
  • Sodani M, Shogaeyan M, Neisi A. [The effectiveness of Group ...
  • نمایش کامل مراجع