مقایسه تمرینات هوازی به دو روش تناوبی و تداومی بر سطح سرمی فریتین و آهن موش های صحرایی دیابتیک

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-1_006

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: افزایش سطح فریتین در پاتوژنز دیابت می تواند نقش داشته باشد. این مطالعه به منظور مقایسه تمرینات هوازی به دو روش تناوبی و تداومی بر سطح سرمی فریتین و آهن موش های صحرایی نر دیابتیک انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۲۸ سر موش صحرایی نژاد ویستار در محدوده وزنی ۵۴±۲۰۵ گرم به صورت تصادفی در ۴ گروه شامل کنترل سالم، کنترل دیابتی، دیابتی توام با تمرین هوازی تناوبی و دیابتی توام با تمرین هوازی تداومی تقسیم شدند. گروههای دیابتی تمرین هوازی تناوبی و هوازی تداومی را یک هفته بعد از القاء دیابت توسط استرپتوزوتوسین و نیکوتینآمید، به مدت ۱۰ هفته به وسیله تردمیل انجام دادند. ۲۴ ساعت بعد از آخرین جلسه سرم خون موش‎های صحرایی برای بررسی متغیرهای خونی (فریتین ،آهن و گلوکز سرم) جمعآوری شد و شاخص مقاومت به انسولین برای هر حیوان تعیین گردید. یافته ها: القاء دیابت موجب افزایش آماری معنی دار سطح سرمی فریتین و آهن در گروه دیابتی کنترل نسبت به گروه کنترل سالم شد (P<۰.۰۵). تمرین هوازی تناوبی و هوازی تداومی موجب کاهش معنی دار گلوکز سرم ناشتا، سطح سرمی فریتین، آهن و شاخص مقاومت به انسولین در گروههای تمرینی دیابتی نسبت به گروه کنترل دیابتی شد (P<۰.۰۵). بین تغییرات حاصل شده در دو روش تمرینی تناوبی و تداومی تفاوت آماری معنی داری در متغیرهای وابسته مشاهده نشد. نتیجه گیری: دو روش تمرینی هوازی تناوبی و تداومی در موشهای صحرای دیابتیک با کاهش سطح سرمی فریتین و آهن و همچنین بهبود گلوکز سرم ناشتا و انسولین سرمی، موجب کاهش شاخص مقاومت به انسولین و بهبود وضعیت گلیسمی موش‎های صحرایی دیابتی می گردد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد پرستش

Assistant Professor, Department of Sports Physiology and Pathology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

شهین امیدی

M.Sc in Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

اسفندیار خسروی زاده

Associate Professor, Department of Sports Management, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

عباس صارمی

Associate Professor, Department of Sports Physiology and Pathology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Meeks KAC, Stronks K, Adeyemo A, Addo J, Bahendeka S, ...
  • Bae S, Le TD, Singh KP, Blair SN, Morrow JR. ...
  • Chawla R, Bhoopathi A, Punyani H. Ferritin and serum iron ...
  • Kanter M, Aksu F, Takir M, Kostek O, Kanter B, ...
  • نمایش کامل مراجع