اثر روایت نویسی بر شدت استرس همراهان بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-22-4_005

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: نوشتن در مورد هیجان ها و نگرانی ها، سبب بهبود در عملکرد سیستم خودمختار، سیستم ایمنی و سلامت جسمی و روانی می گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثر روایت نویسی بر شدت استرس همراهان بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی یک سوکور روی ۱۰۶ همراه بیمار بزرگسال بستری در بخش های مراقبت های ویژه مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. همراهان بیمار در دو گروه ۵۳ نفری کنترل و مداخله قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سنجش استرس (DASS۲۱) جمع آوری شدند. مداخله در این مطالعه شامل مکتوب نمودن احساسات، افکار و تجربیات در خصوص مسایل مرتبط با بیمار بستری و بخش مراقبت ویژه به صورت روزانه به مدت هفت روز در دفترچه برای گروه مداخله بود. یافته ها: میانگین و انحراف معیار شدت استرس کلی به دنبال مداخله، به صورت معنی داری در گروه مداخله (۷.۸۹±۲۲.۶۴ در مقابل ۸.۲±۱۷.۱۵) کاهش یافت (P<۰.۰۵). در سه حیطه استرس، اضطراب و افسردگی بین دو گروه مطالعه، ارتباط آماری معنی دار دیده شد (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: روایت نویسی باعث کاهش شدت استرس در همراهان بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه می گردد.

نویسندگان

حسین باقرزاده شش پل

M.Sc Student of Critical Care Nursing, School of Nursing and Midwifery, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

اکرم ثناگو

Associate Professor, Ph.D in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

لیلا جویباری

Professor, Ph.D in Nursing, Nursing Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shorofi SA, Jannati Y, Roohi Moghaddam H, Yazdani-Charati J. Psychosocial ...
  • Scott P, Thomson P, Shepherd A. Families of patients in ...
  • Crawford J, Henry JD. The Depression Anxiety Stress Scales (DASS): ...
  • Garrouste-Orgeas M, Périer A, Mouricou P, Grégoire C, Bruel C, ...
  • نمایش کامل مراجع