اثر چهار هفته اعمال پیش شرطی سازی ایسکمی بر عامل رشد اندوتلیال عروقی، لاکتات سرم و شاخص خستگی بعد از فعالیت شدید: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-22-2_002

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: اعمال حاد پیش شرطی سازی ایسکمی منجر به بهبود عملکرد ورزشی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر چهار هفته اعمال پیش شرطی سازی ایسکمی بر عامل رشد اندوتلیال عروقی (Vascular Endothelial Growth Factor: VEFG) پاسخ لاکتات سرم و شاخص خستگی بعد از فعالیت شدید انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، ۲۰ مرد جوان غیرفعال به صورت تصادفی در دو گروه ۱۰ نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت ۴ هفته قبل از تمرینات، مداخله پیش شرطی سازی ایسکمی که شامل سه دور ۵ دقیقه ای انسداد با ۵ دقیقه جریان مجدد بود را اجرا نمود. نمونه خونی برای اندازه گیری VEGF سرمی در حالت استراحت انجام شد. ۴۸ ساعت قبل و بعد از مداخله، آزمون بی هوازی وینگیت اجرا و میزان درک فشار بلافاصله و لاکتات سرم در زمان های بلافاصله، ۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه بعد آزمون وینگیت اندازه گیری شد. یافته ها: چهار هفته اعمال پیش شرطی سازی ایسکمی منجر به افزایش سطح استراحتی VEGF به میزان ۸.۲±۱۳۸.۲ نسبت به گروه کنترل به میزان ۱۰.۳±۱۶۰.۱ شد (P<۰.۰۵). میزان درک فشار (میزان ۰.۵۷±۶.۴ در مقابل ۰.۱±۶) و غلظت لاکتات سرم در زمان ۱۵ دقیقه بعد فعالیت در گروه مداخله نسبت به کنترل (میزان ۱.۲±۵.۶ در مقابل ۰.۸±۴.۱) کاهش آماری معنی داری داشت (P<۰.۰۵)؛ ولی تفاوت آماری معنی داری در برونده توان (میزان ۱۳۱.۶±۷۴۵.۲ در مقابل ۱۴۸.۶±۷۶۹.۷) و شاخص خستگی (میزان ۱۱.۰۸±۴۶.۲ در مقابل ۷.۲±۵۰.۵۸) بین دو گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: چهار هفته پیش شرطی سازی ایسکمی منجر افزایش عامل رشد اندوتلیال عروقی و کاهش میزان درک فشار و لاکتات سرم بعد از فعالیت شدید در مردان جوان غیرفعال می شود.

کلیدواژه ها:

Ischemia ، Reperfusion ، VEGF ، Fatigue ، ایسکمی ، جریان مجدد ، عامل رشد اندوتلیال عروقی ، خستگی

نویسندگان

امین فرزانه حصاری

Assistant Professor, Department of Sport Physiology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Candilio L, Hausenloy DJ, Yellon DM. Remote ischemic conditioning: a ...
  • Roseguini BT, Mehmet Soylu S, Whyte JJ, Yang HT, Newcomer ...
  • Kimura M, Ueda K, Goto C, Jitsuiki D, Nishioka K, ...
  • Mansour Z, Bouitbir J, Charles AL, Talha S, Kindo M, ...
  • نمایش کامل مراجع