توزیع فراوانی کیست های اکتسابی کلیه و عوامل مرتبط با آن در بیماران همودیالیزی شهر گرگان (۹۶-۱۳۹۵)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-22-1_011

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: معمولا کیست های اکتسابی کلیه در بیمارانی که تحت همودیالیز طولانی مدت قرار می گیرند؛ مشاهده می شود. رشد پیشرونده این کیست ها در بیماران بدون علامت هم دیده شده که می توانند سبب بروز عوارضی همچون خونریزی های رتروپریتونئال، اریتروسیتوز، عفونت کیست ها و رنال سل کارسینوما با متاستازهای دوردست شوند. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی کیست های اکتسابی کلیه و عوامل مرتبط با آن در بیماران همودیالیزی شهر گرگان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی به روش سرشماری روی ۱۲۳ بیمار (۶۳ مرد و ۶۰ زن) با میانگین سنی ۱۳.۲۳±۵۵.۸۹ سال همودیالیزی بخش دیالیز در شهر گرگان طی سال های ۱۳۹۵ لغایت ۱۳۹۶ انجام شد. افراد مبتلا به کلیه پلی کیستیک اتوزومال، کلیه اسفنجی مدولاری و کلیه کیستیک مدولاری وارد مطالعه نشدند. بررسی کیست های کلیه با استفاده از روش سونوگرافی انجام شد. یافته ها: از کل افراد مورد مطالعه، ۵۵ نفر (۴۴.۷%) دارای کیست کلیه بودند. در ۴۳ بیمار (۵۱.۸%) غیرمبتلا به دیابت و ۱۲ بیمار (۳۰%) مبتلا به دیابت کیست کلیه دیده شد (P<۰.۰۵). میانگین سابقه همودیالیز در بیماران دارای کیست کلیه ۲۲.۷۵±۲۹.۰۹ ماه و در بیماران فاقد کیست ۱۴.۷۵±۱۱.۲۲ ماه تعیین شد (P<۰.۰۵). در ۴۴ بیمار با سابقه دیالیز ۳ بار در هفته و ۱۱ بیمار با سابقه دیالیز ۲بار در هفته، کیست کلیه دیده شد و بین ابتلا به کیست کلیه و تعداد بیشتر دفعات دیالیز در هفته ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (P<۰.۰۵). میانگین کفایت دیالیز در بیماران دارای کیست کلیه ۰.۱۹±۱.۴۰ KT/V و در بیماران بدون کیست کلیه ۰.۲۲±۱.۳۲ KT/V تعیین شد و بالاتر بودن میزان کفایت دیالیز با فراوانی بیشتر کیست کلیه از نظر آماری معنی دار بود (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: کیست های کلیه در بیماران با سابقه بیشتر همودیالیز، تعداد بیشتر دفعات دیالیز در هفته، بالاتر بودن کفایت دیالیز و نیز در بیماران با عدم ابتلا به دیابت، شیوع بالاتری نشان داد.

نویسندگان

سعید امیرخانلو

Assistant Professor of Nephrology, Clinical Research Development Unit (CRDU), Sayad Shirazi Hospital, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

پرنیان اقبالیان

Medical Student, Faculty of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

انا راشدی

Assistant Professor of Radiology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

غلامرضا روشندل

Epidemiologist, Associate Professor, Golestan Research Center of Gastroenterology and Hepatology (GRCGH), Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bindroo S, Challa HJ. Renal Failure. StatPearls [Internet]. Treasure Island ...
  • Beard BH. Fear of death and fear of life. The ...
  • Grantham JJ. Clinical practice. Autosomal dominant polycystic kidney disease. N ...
  • Gnionsahe DA, Lagou DA, Tia WM. Prevalence of acquired cystic ...
  • Hussain S, Khan SA, Dodhy KA, Khan FA. Sonographic prevalence ...
  • Narasimhan N, Golper TA, Wolfson M, Rahatzad M, Bennett WM. ...
  • Beladi Mousavi SS, Sametzadeh M, Hayati F, Fatemi SM. Evaluation ...
  • Bashardoost B, Adib A, Faaalpoor Z, Gavami Nashr M. [The ...
  • نمایش کامل مراجع