مقایسه اثر برون تنی اسانس شاهدانه (Cannabis sativa) با آلبندازول بر پروتواسکولکس های کیست هیداتید

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-21-4_015

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: اکینوکوکوزیس گرانولوزوس از بیماری های مهم مشترک انسان و دام است و جراحی بهترین روش درمان آن است. تاکنون اسکولکس کش های شیمیایی متعددی برای جلوگیری از نشت پروتواسکولکس ها حین عمل جراحی استفاده شده اند؛ اما با توجه به عوارض جانبی خیلی مورد استقبال قرار نگرفته اند. از این رو استفاده از گیاهان دارویی یا ترکیبات مشتق شده از آنها به عنوان ترکیبات جایگزین مورد توجه قرار گرفته اند. این مطالعه به منظور مقایسه اثر برون تنی اسانس شاهدانه (Cannabis sativa) با آلبندازول بر پروتواسکولکس های کیست هیداتید انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی اسانس شاهدانه از قسمت های هوایی گیاه در فصل گلدهی در دانشگاه کامرینو ایتالیا تهیه و آنالیز کروماتوگرافی گازی - طیف سنجی جرمی انجام شد. پروتواسکولکس ها از کبدهای آلوده به کیست هیداتید استخراج و به مدت ۱۰، ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه در معرض غلظت های مختلف (۱ ، ۲ ، ۵ و ۱۰ میکروگرم به ازای هر میلی لیتر) اسانس شاهدانه قرار گرفتند. میزان زنده بودن پروتواسکولکس ها به وسیله رنگ آمیزی ائوزین ۰.۱% سنجیده شد. از آلبندازول به عنوان داروی استاندارد استفاده گردید. یافته ها: اسانس شاهدانه در تمامی غلظت های مورد استفاده موجب از بین رفتن معنی دار در پروتواسکولکس ها گردید که با افزایش غلظت رابطه مستقیم نشان داد (P<۰.۰۵). بالاترین غلظت از آلبندازول پس از ۲ ساعت ۱۳.۲۴% از بین رفتن را موجب شد. در حالیکه این میزان در تیمار با شاهدانه µg/ml۲ به ۲۰.۹% و در غلظت µg/ml۱۰ به ۲۶.۰۸% درصد رسید. نتیجه گیری: اسانس شاهدانه دارای اثر پروتواسکولکس کشی قابل قبولی در مقایسه با داروی آلبندازول است و می توان آن را به عنوان یک ماده پروتواسکولکس کش طبیعی پیشنهاد نمود.

نویسندگان

امیر رضا یوسفی

Academic Instrcrutor, Department of Veterinary Parasitology, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran

محمدرضا یوسفی

Associate Professor, Department of Veterinary Parasitology, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran

محدثه ابوحسینی طبری

Assistant Professor, Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abunna F, Fentaye S, Megersa B, Regassa A. Prevalence of ...
  • Topcu O, Sumer Z, Tuncer E, Aydin C, Koyuncu A. ...
  • Todorov T, Vutova K, Mechkov G, Georgiev P, Petkov D, ...
  • Moon T, Wilkinson JM, Cavanagh HM. Antiparasitic activity of two ...
  • Esperandim VR, da Silva Ferreira D, Sousa Rezende KC, Magalhães ...
  • Hosseini M, Yousefi M, Abouhosseini M. [Comparison of the Effect ...
  • Sadjjadi SM, Zoharizadeh MR, Panjeshahin MR. In vitro screening of ...
  • نمایش کامل مراجع