فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در ایزوله های بالینی متعلق به خانواده انتروباکتریاسه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-18-4_016

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف : یکی از مکانیسم های مهم مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک های بتالاکتام در خانواده انتروباکتریاسه، تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در ایزوله های بالینی متعلق به خانواده انتروباکتریاسه با استفاده از روش فنوتیپی دیسک ترکیبی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انجام گردید. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی تعداد ۲۴۰ ایزوله جداسازی شده متعلق به خانواده انتروباکتریاسه از نمونه های بالینی مختلف بیمارستان های شهر خرم آباد از فروردین لغایت تیرماه ۱۳۹۳ به وسیله تست های بیوشیمیایی استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در ایزوله ها به وسیله روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید. ایزوله های تولید کننده آنزیم های بتالاکتامازی وسیع الطیف به وسیله روش دیسک ترکیبی شناسایی شدند. یافته ها : از ۲۴۰ ایزوله مورد مطالعه به ترتیب بیشترین فراوانی متعلق به اشریشیاکلی (۷۶%)، کلبسیلا پنومونیه (۱۶.۲%)، سیتروباکتر فروندی (۵.۴%)، پروتئوس میرابیلیس (۱.۶%)، و انتروباکتر (۰.۸۳%) بود. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های مختلف مربوط به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین (۸۸%) و سفوتاکسیم (۴۳%) بود. در حالی که کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها مربوط به آنتی بیوتیک آمیکاسین (۲.۵%) تعیین شد. از ۲۴۰ ایزوله انتروباکتریاسه، ۱۴۱ ایزوله (۵۹%) مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف بودند. نتیجه گیری : آنزیم بتالاکتامازهای وسیع الطیف و مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام وسیع الطیف در میان ایزوله های انتروباکتریاسه جدا شده از نمونه های بالینی فراوانی بالایی داشت.

نویسندگان

SM سیدمجتبی موسویان

Associate Professor, Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Ahwaz Jondishapur University of Medical Sciences, Ahwaz, Iran

A اعظم رضوانی راد

M.Sc Student of Microbiology, Department of Microbiology, Ahwaz Jondishapur University of Medical Sciences, Ahwaz, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shokri D, Mobasherizadeh S, Norouzi M, Yaran M. [Isolation and ...
  • Pitout JD, Laupland KB. Extended-spectrum beta-lactamase-producing Enterobacteriaceae: an emerging public-health ...
  • Shaikh S, Fatima J, Shakil S, Rizvi SM, Kamal MA. ...
  • Kasap M, Fashae K, Torol S, Kolayli F, Budak F, ...
  • Nijssen S, Florijn A, Bonten MJ, Schmitz FJ, Verhoef J, ...
  • Mousavian SM, Ahmadkhosravi N, Shoja S. [Survey of frequency in ...
  • Feizabadi MM, Mahamadi-Yeganeh S, Mirsalehian A, Mirafshar SM, Mahboobi M, ...
  • Gholipour A, Soleimani N, Shokri D, Mobasherizadeh S, Kardi M, ...
  • نمایش کامل مراجع