انسفالوپاتی حاد نکروزان دوران کودکی : گزارش یک مورد

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 45

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-18-3_021

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

انسفالوپاتی حاد نکروزان یک بیماری نادر است که با عفونت تنفسی یا معده ای - روده ای با تب بالا به همراه اختلال سریع در هوشیاری و تشنج مشخص می شود. در این مقاله یک دختر ۶ ماهه از قومیت ترکمن با تشخیص انسفالوپاتی حاد نکروزان دوران کودکی به دنبال یک پروسه عفونی معرفی می گردد. بیمار بدون هیچ گونه سابقه بیماری و بستری قبلی با واکسیناسیون کامل طبق برنامه روتین واکسیناسیون ایران به دنبال تب دچار تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه و کاهش سطح هوشیاری شد و از گنبد به مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان در سال ۱۳۹۳ ارجاع گردید. در بدو مراجعه تعداد ضربان قلب ۱۱۰ بار در دقیقه، تعداد تنفس ۳۰ بار در دقیقه، GCS ۸ الی ۹، فشارخون سیستولیک ۹۰ میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولیک ۸۰ میلی متر جیوه بود. در شرح حال بیمار، سابقه تروما، مسمومیت غذایی، مسمومیت احتمالی دارویی و سابقه بستری قبلی وجود نداشت و علایم کاهش هوشیاری به دنبال تشنج شروع شده و پیشرفت نموده بود. بیوشیمی سرم بیانگر الکترولیت های طبیعی بود. ولی در بررسی های تکمیلی AST به میزان ۹۸ U/L، ALT به میزان ۵۸ U/L و آمونیاک به میزان ۲۱۵ میکروگرم بر دسی لیتر افزایش مختصری داشت. در نمونه CSF سطح پروتئین به ۳۳۰ U/L افزایش یافته بود؛ بدون این که شواهدی از پلئوسیتوز یا وجود خون و افت گلوکز سرم دیده شود. در سی تی اسکن بدون کنتراست شواهد هیپودانسیته قرینه در تالاموس و هسته های caudate دو طرف مشهود بود. بطن ها طبیعی و شواهدی از خونریزی و اثر فشاری دیده نشد. در MRI مغزی سیگنال غیرطبیعی دوطرفه و قرینه در تالاموس رویت گردید. کشت نمونه های خون، CSF و ادرار از نظر عفونت معمول باکتریال منفی بود. بیماری انسفالوپاتی حاد نکروزان تشخیص داده شد و درمان دارویی با استفاده از متیل پردنیزولون با دوز ۲۰ میلی گرم روزانه به مدت ۵ روز انجام گردید. در سیر بستری سطح هوشیاری بیمار به تدریج افزایش یافت و تب قطع گردید. تشنج تکرار نشد؛ ولی از نظر حرکات اندام ها و تکلم و ارتباط برای بیمار مشکلاتی باقی ماند.

نویسندگان

زینب باقری

Resident of Pediatric, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

سیداحمد حسینی

Assistant Professor, Pediatric Neurologist, Neonatal and Children Health Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.