اندیشه های عارفانه در شعر قیصر امین پور

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ERFAN-9-33_006

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

قیصر امین­پور از شاعران مطرح انقلاب اسلامی و دفاع ­مقدس است. از ویژگی­های شعر قیصر امین­پور وجود اندیشه­های عارفانه در آثارش است. در مطالعه اشعار شاعران معاصر در نگاه اول چنین به نظر می­رسد که شاعران معاصر در اشعار خویش بیشتر به بیان مسایل سیاسی و اجتماعی پرداخته­­­اند و مضامین عرفانی در اشعار شاعران معاصر جایگاهی ندارد. لذا به منظور بررسی جایگاه عرفان و تبیین اندیشه­های عرفانی در آثار قیصر امین­پور، این تحقیق ضروری به نظر می­رسد. این جستار به روش کتابخانه­ای و محدوده پژوهش پیرامون کتاب­های «دستور زبان عشق»، «گلها همه آفتابگردانند»، «آینه­های ناگهانی» و « تنفس صبح»، صورت پذیرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که قیصر امین­پور، از فرهنگ عرفانی در اشعارش بهره برده است و اندیشه­های عرفانی وی درخور توجه است. مبانی اساسی عرفان چون عشق، تقابل عقل و عشق، خود­شناسی، ترک تعلقات نفسانی و دنیوی و تجلی در اشعارش موج می­زند.

نویسندگان

سودابه سلیمی خراشاد

Ph.D. Student of Persian Language Literature Department, Faculty Humanity Science, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Zahedan, Iran

احمد رضا کیخای فرزانه

Associate Professor of Persian Language Literature Department, Faculty Humanity Science, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Zahedan, Iran. (Corresponding Author)