تاثیر دوره آموزش مجازی آمار زیستی براساس رویکرد”یادگیری مبتنی بر مفهوم“ بر یادگیری دانشجویان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 69

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-9-3_007

تاریخ نمایه سازی: 27 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دوره آموزش مجازی آمار زیستی براساس رویکرد یادگیری مبتنی بر مفهوم بر یادگیری و رضایتمندی دانشجویان انجام شد. روش ها: مطالعه حاضر نیمه تجربی است که در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ انجام شد. شرکت کنندگان ۳۱ نفر از دانشجویان کارشناسی مدیریت فناوری اطلاعات سلامت بودند. در این مطالعه ۱۹ نفر از دانشجویان در گروه مداخله و ۱۲ نفر در گروه کنترل در مطالعه وارد شدند. در گروه مداخله، آموزش مجازی براساس یادگیری مبتنی بر مفهوم و در گروه کنترل آموزش مجازی براساس محتوای الکترونیکی کلاسیک ارائه شد. میزان یادگیری فراگیران با استفاده از سوالات مبتنی بر سناریو ارزیابی شد. ارزیابی رضایتمندی بسته آموزشی با استفاده از پرسشنامه(QUIS)   Questionnaire for User Interface Satisfactionاز دیدگاه دانشجویان انجام شد. داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون های تی تک نمونه ای و آنالیز کوواریانس تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد نمرات گروه مداخله (۸۰/۰) ۷۳/۱۶ و گروه کنترل (۳۱/۱) ۵/۱۴ که به طور معنی دار متفاوت بوده است. (۰۰۰۰۱/۰P-Value< ). نتایج ارزیابی نقشه های مفهومی در گروه مداخله در پایان دوره با (۳۷/۱) ۱۸ در سطح مطلوب گزارش شد. میانگین نمره کلی کاربردپذیری بسته آموزشی در سطح خوب با میانگین و انحراف معیار (۰۹/۱) ۴۰/۷ گزارش شد. نتیجه گیری: استفاده از رویکرد مبتنی بر مفهوم با تاکید بر ایجاد ساختارهای شناختی فرصت مناسبی را برای یادگیری معنادار فراهم کند و به کارگیری آموخته ها در موقعیت های جدید را تسهیل کند. بنابراین استفاده از رویکرد آموزش مبتنی بر مفهوم در برنامه های آموزش مجازی پیشنهاد می گردد.

نویسندگان

سارا جام برسنگ

Departments of Biostatistics and Epidemiology, School of public health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd. Iran.

سوده شهسواری

Department of Biostatistics, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

فاطمه کشمیری

Education Development Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Higgins B, Reid H. Enhancing conceptual teaching/learning in a concept-based ...
  • Deane WH, Asselin M. Transitioning to concept-based teaching: a discussion ...
  • Torre D, Chamberland M, Mamede SJ. Implementation of three knowledge-oriented ...
  • Novak EJ. Effects of simulation-based learning on students' statistical factual, ...
  • Baron KA. Changing to Concept-Based Curricula: The process for nurse ...
  • Alfayoumi I. The impact of combining concept-based learning and concept-mapping ...
  • نمایش کامل مراجع