مشخصات اسکار سزارین قبلی در افراد با و بدون چسبندگی داخل شکمی در بیمارستان آیت الله طالقانی شهر تهران در سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 38

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-21-10_001

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: در افراد کاندیدای سزارین با سابقه سزارین قبلی، احتمال چسبندگی داخل شکمی بیش از افراد بدون سابقه سزارین می باشد و این امر می تواند موجب افزایش طول مدت جراحی، خونریزی حین عمل، عوارض مادری و جنینی و نیاز به کمک گرفتن از جراحان دیگر شود، لذا مطالعه حاضر با هدف استفاده از مشخصات اسکار شکمی جهت پیش بینی و آمادگی برای مقابله با چسبندگی های داخل شکمی انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی آینده نگر در سال ۱۳۹۵ بر روی ۱۰۹ زن با حاملگی ترم و سابقه سزارین و کاندیدای سزارین مجدد در بیمارستان آیت الله طالقانی تهران انجام شد. برای هر بیمار فرم اطلاعاتی شامل خصوصیات فردی، شاخص توده بدنی، خصوصیات اسکار شکم و شدت چسبندگی حین عمل ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های آماری من ویتنی، کای دو و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: از ۱۰۹ زن مورد مطالعه، ۷۳ نفر (۹۷/۶۶%) فاقد چسبندگی و ۳۶ نفر (۰۲/۳۲%) دارای چسبندگی بودند که از میان آنها، ۱۷ نفر (۶۰/۱۵%) چسبندگی متراکم و رگ دار یا لگن منجمد داشتند. بر اساس نتایج مطالعه، دو گروه افراد با چسبندگی نازک یا فاقد چسبندگی و افراد با لگن منجمد یا چسبندگی متراکم از نظر مسطح و غیر مسطح بودن اسکار (۰۴۲/۰=p)، ارتفاع اسکار (۰۰۵/۰=p) و فرورفته و غیرفرو رفته بودن اسکار (۰۰۴/۰=p) با هم تفاوت معنی داری داشتند. نتیجه گیری: اسکار شکمی فرورفته در زنان با سابقه سزارین قبلی، با میزان و شدت چسبندگی ارتباط دارد (۰۵/۰>p).

نویسندگان

مینو یغمایی

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سودابه درویش

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سیده مهبانو فرمانبر

دستیار تخصصی زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Betrán AP, Ye J, Moller AB, Zhang J, Gülmezoglu AM, ...
  • Rabiei Z, Jahanpour F, Azodi F, Azodi P. Effect of ...
  • Sinha P, Gupta U, Singh J, Srivastava A, Chauhan S. ...
  • Maciver AH, McCall M, James Shapiro AM. Intra-abdominal adhesions: cellular ...
  • Zhu Z, Ding J, Tredget EE. The molecular basis of ...
  • Salim R, Kadan Y, Nachum Z, Edelstein S, Shalev E. ...
  • Dogan NU, Haktankacmaz SA, Dogan S, Ozkan O, Celik H, ...
  • Kahyaoglu I, Kayikcioglu F, Kinay T, Mollamahmutoglu L. Abdominal scar ...
  • Khlifi A, Meddeb S, Kouira M, Boukadida A, Hachani F, ...
  • Pergialiotis V, Frountzas M, Siotos C, Karampetsou N, Perrea DN, ...
  • نمایش کامل مراجع