بررسی تاثیر شیاف ایندومتاسین قبل از سزارین در کاهش درد پس از عمل

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-16-80_001

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: سزارین، یکی از شایع ترین اعمال جراحی است. درد پس از عمل باعث می شود که شروع موفق شیردهی مادر به تعویق افتاده و از طرف دیگر بهبود درد، باعث تسریع تحرک و ارتباط سریع تر بین مادر و نوزاد می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تجویز رکتال ایندومتاسین قبل از سزارین در میزان بی دردی پس از عمل انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی دوسوکور تصادفی شده آینده نگر در سال ۱۳۹۰ بر روی ۶۵ زن باردار با بارداری ترم که جهت سزارین الکتیو در بیمارستان تخصصی زنان ام البنین (س) بستری شده بودند، انجام شد. برای ۳۵ بیمار قبل از القاء بیهوشی، شیاف رکتال ایندومتاسین و برای ۳۰ بیمار، پلاسبو تجویز شد. میزان درد در دو گروه ۳ و ۲۴ ساعت پس از سزارین با استفاده از خط کش مقیاس دیداری درد بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های آماری کای دو و تی دانشجویی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: خصوصیات فردی دو گروه همسان بود. میانگین طول عمل در این مطالعه ۴۵±۱۰۸ دقیقه بود. دفع گاز طی ۲۴ ساعت اول پس از سزارین در گروه ایندومتاسین به طور معناداری بیشتر بود (۰۳۵/۰=p). میانگین میزان درد در دو گروه شاهد و مورد در ۳ و ۲۴ ساعت پس از عمل از نظر آماری معنی دار نبود (۰۵/۰ایندومتاسین قبل از سزارین در کاهش درد پس از محل در بیماران ما موثر نبوده است.

کلیدواژه ها:

ایندومتاسین ، درد پس از عمل ، سزارین

نویسندگان

فاطمه تارا

دانشیار گروه زنان و مامایی، فلوشیپ پریناتالوژی، مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

عطیه منصوری

دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

سارا میرزائیان

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات اختلالات تخمک گذاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

فاطمه نیازمند

متخصص قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

اقدس کریمی

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

اکرم جعفرزاده

کارشناس ارشد مدیریت پرستاری اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.