نقش واسطه ای شفقت به خود در رابطه بین ناگویی هیجانی و علایم شخصیت مرزی با اقدام به رفتار خودجرحی غیرخودکشی گرا در سربازان

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 115

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MILIT-22-12_006

تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: رفتار خودجرحی غیرخودکشی گرا پیش بین قوی اقدام به خودکشی در آینده محسوب می شود. رفتارهای خودجرحی غیرخودکشی گرا در نمونه های نظامی بیشتر است. به منظور فهم بهتر این رفتار و عوامل مرتبط و میانجی آن پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای شفقت به خود در رابطه بین ناگویی هیجانی و علایم شخصیت مرزی با اقدام به رفتار خودجرحی غیرخودکشی گرا در سربازان انجام شد. روش ها: طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی از طریق الگویابی مدل معادلات ساختاری بود. تعداد ۲۵۴ سرباز از ارتش در شهر تهران در سال ۱۳۹۸ به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های خود آسیبی عمدی، ناگویی هیجانی، علایم شخصیت مرزی و شفقت به خود را تکمیل کردند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر از طریق مدل معادلات ساختاری با استفاده از نسخه ۲۳ نرم افزار SPSS و Liserl-۸.۸۰ انجام شد. یافته ها: رفتارهای خودجرحی با نمره کلی ناگویی هیجانی (۳۹/۰r=،۰۱/۰>p < /span>) و علایم مرزی (۶۴/۰r=،۰۱/۰>p < /span>) رابطه مثبت و معنی دار دارد، در حالی که با شفقت به خود (۶۹/۰-r=،۰۱/۰>p < /span>) رابطه منفی و معنی دار دارد. همچنین شفقت به خود با نمره کلی ناگویی هیجانی (۴۱/۰r=-،۰۱/۰>p < /span>) و علایم مرزی (۶۰/۰r=-،۰۱/۰>p < /span>) رابطه منفی و معنی دار دارد. علاوه بر این، نتایج تحلیل مسیر نشان داد که شفقت به خود نقش میانجی را در رابطه بین ناگویی هیجانی و علایم شخصیت مرزی با اقدام به رفتارخودجرحی غیرخودکشی گرا ایفا می کند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت شفقت به خود به عنوان عامل محافظت کننده در برابر اثرات منفی ناگویی هیجانی و علایم شخصیت مرزی عمل می کند. ناگویی هیجانی و علایم شخصیت مرزی عامل موثری در اقدام به رفتارهای خودجرحی است که می تواند به واسطه سازه شفقت به خود میانجی گری شود؛ بنابراین این عامل را می توان در تدوین برنامه های پیشگیری و درمانی برای رفتارهای خودجرحی غیرخودکشی گرا در سربازان مدنظر قرارداد.

کلیدواژه ها:

شفقت به خود ، ناگویی هیجانی ، رفتارهای خود جرحی غیر خودکشی گرا ، علایم شخصیت مرزی ، سربازان

نویسندگان

یوخابه محمدیان

استادیار روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران

اسماعیل موسوی اصل

استادیار روانشناسی بالینی،گروه روانپزشکی، بیمارستان گلستان، دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،اهواز،ایران.

سجاد خانجانی

دکترای تخصصی روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روان پزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

بهزاد مهکی

دانشیار آمار زیستی،گروه آمار زیستی،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،کرمانشاه،ایران

پرویز دباغی

گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sadri Damirchi E, Fayazi M, Mohammadi N. The Relationship between ...
  • American Psychiatric Association. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, ...
  • Kimbrel NA, DeBeer BB, Meyer EC, Gulliver SB, Morissette SB. ...
  • Klonsky ED, May AM, Glenn CR. The relationship between nonsuicidal ...
  • Mohammadi R, Khanjani S, Rajabi M. Relation of Distress Tolerance ...
  • Gilbert P, McEwan K, Gibbons L, Chotai S, Duarte J, ...
  • Kline RB. Principles and practice of structural equation modeling: Guilford ...
  • Gratz KL. Measurement of deliberate self-harm: preliminary data on the ...
  • Jackson M, Claridge G. Reliability and validity of a psychotic ...
  • Preece D, Becerra R, Robinson K, Dandy J, Allan A. ...
  • نمایش کامل مراجع