تاثیر زاویه و عمق کارگذاری لوله مدفون و نیمه مدفون بر میزان آبشستگی و رسوبگذاری اطراف لوله در قوس ۹۰ درجه ملایم با استفاده از مدل آزمایشگاهی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ARIDSE-23-88_004

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1402

چکیده مقاله:

در پروژه های خطوط انتقال سیال، گذر لوله بصورت مدفون و نیمه مدفون از قوس های رودخانه ای اجتناب ناپذیر است. این امر الگوی آبشستگی و رسوبگذاری مرسوم در قوس رودخانه را تغییر می دهد. الگوی آبشستگی اطراف خط لوله، نسبت به حالتی که خط لوله یک نهر مستقیم را قطع می کند متفاوت است. نظر به گسترش خطوط انتقال در سال های اخیر، در این پژوهش تاثیر زاویه جانمایی خط لوله در قوس ۹۰درجه ملایم و همچنین عمق جانمایی خط لوله بصورت آزمایشگاهی بررسی شد. آزمایش های این تحقیق در سه عدد فرود ۰.۳۲، ۰.۲۹ و ۰.۲۶، سه زاویه متفاوت ۹۰، ۶۷.۵ و ۴۵ درجه از قوس ملایم، دو حالت جانمایی لوله به صورت دافع و جاذب نسبت به جهت جریان و همچنین یک عمق نیمه مدفون و دو عمق مدفون به انجام رسید. نتایج نشان داد در حالت جانمایی به صورت دافع با افزایش زاویه نسبت به قوس، آبشستگی زیر و اطراف لوله افزایش می یابد. این روند برای آبشستگی اطراف لوله برای جانمایی لوله به صورت جاذب برعکس است اما برای آبشستگی زیر لوله همانند حالت قبل بود. همچنین با کاهش عدد فرود، میزان آبشستگی اطراف و زیر لوله کاهش می یابد؛ بطوریکه در برخی سناریوها، آبشستگی زیر لوله مشاهده نشد. این روند در افزایش عمق جانمایی لوله نیز مشاهده شد.

کلیدواژه ها:

آبشستگی ، جانمایی لوله ، رسوبگذاری ، قوس ۹۰ درجه ملایم ، لوله مدفون و نیمه مدفون

نویسندگان

رضوان ولیزاده

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی-گروه مهندسی آب

علی آرمان

دانشگاه رازی-پردیس کشاورزی و منابع طبیعی-دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی-گروه مهندسی آب

رسول قبادیان

دانشگاه رازی ، کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Arman, A., Zahiri, J., Fatahi, P., & Ghanbari, S. (۲۰۱۷). ...
  • Bahrami Yarahmadi, M., Shafai Bejestan, M., & Pagliara., S. (۲۰۲۰). ...
  • Li, M., & Ma, H. (۲۰۲۲). Scouring mechanism of suspended ...
  • نمایش کامل مراجع