بررسی برخی ویژگی های مبتلایان به S.C.C دهان مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی و بیمارستان امید مشهد از مهر ۱۳۸۱ تا مهر ۱۳۸۲

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 117

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMDS-29-3_007

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: S.C.C دهان شایع ترین بدخیمی در دهان می باشد و حدود ۹۵% موارد را شامل می شود. هدف از درمان بیماران مبتلا به سرطان علاج قطعی بیماری و ارتقاء کیفی زندگی بیماران در مدت ابتلا به بیماری است. هدف از این مطالعه ارزیابی بعضی ریسک فاکتورهای موثر در S.C.C دهان در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی ۵۴ بیمار مبتلا به S.C.C دهان ۱۰ مورد در دانشکده دندانپزشکی مشهد و ۴۴ مورد در بیمارستان امید مشهد مورد مطالعه قرار گرفتند (از مهرماه ۱۳۸۱ تا مهر ماه ۱۳۸۲). پرسشنامه حاوی اطلاعات مربوط به ریسک فاکتورهای وابسته به بیمار مانند سن، جنس، شغل، اعتیاد به سیگار، ناس، الکل یا سایر مواد مخدر و ریسک فاکتورهای درمانی شامل نحوه درمان Stage بیماری در هنگام مراجعه بیمار و محل گرفتاری بود. آزمون آماری مورد استفاده Chi-Square-Test بود. یافته ها: از ۵۴ بیمار مورد مطالعه در این تحقیق ۵۲% زن و ۴۸% مرد بودند. ۹۳% از بیماران را افراد بالای ۴۰ سال تشکیل می داد. ۷۲% بیماران از تنباکو و ناس استفاده می کردند. مکانهای شایع درگیری شامل زبان، لب تحتانی و مخاط باکال بود. درمان اصلی بیماران کانسری را رادیوتراپی تشکیل می داد. از موارددرمان شده ۳۶ مورد رادیوتراپی، ۱۲ مورد رادیوتراپی و جراحی، یک مورد شیمی درمانی و ۵ مورد درمان همزمان رادیوتراپی و شیمی درمانی بود. نتیجه گیری: در مطالعه انجام شده بیشترین سن ابتلا به کانسر دهان بالای ۴۰ سال (۹۳%) بود. از نظر محل ابتلا، زبان با درصد ۷/۲۷، بالاترین درگیری را در این بررسی داشت. به لحاظ ریسک فاکتورهای موثر در بروز S.C.C دهان و فارنکس در این بررسی ۶۷% زنان و ۷۷% مردان مبتلا به S.C.C سابقه مصرف سیگار یا ناس را گزارش می کردند و نکته قابل توجه شیوع بالا S.C.C لب پائین مربوط به مردان کشاورز بود که بیشتر در معرض نور آفتاب قرار داشتند. برتری جنسی ابتلا در این تحقیق مشاهده نشد.

نویسندگان

حسن حسین پور جاجرم

دانشیار گروه بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

سید امیر آل داوود

استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Little JW, Falace DA, Miller CS, Rhodus NL. Dental management ...
  • Epstein JB. Oral cancer. In: Greenberg MS, Glick M, editors. ...
  • Siegel MA. Premalignant Lesions. In: Ord RA, Blanc Cheart RH, ...
  • Cotran RS, Kumar V, Collins T. Robbins Pathologic basis of ...
  • Premoli DE, Percoco G, Ramier JH. High risk human Papillomavirus ...
  • Melo GM, Ribeiro KC, Kowalski KP, Deheinzelin D. Risk factors ...
  • نمایش کامل مراجع