تثبیت ماسه های شرق اصفهان به کمک فناوری زیستی باکتری Halomonas sp. در مقایسه با عملکرد باکتری شاهد Sporosarcina pasteurii (SP)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 39

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-19-1_030

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1402

چکیده مقاله:

اخیرا بهبود و مقاوم سازی خاک به کمک رسوب زایی کربنات توسط میکروب ها (MICP) حلقه ای بین فناوری زیستی و مهندسی زمین شناسی ایجاد کرده است. تکوین چنین روشی می تواند هم زمان تاثیرات دوسویه مفید زیست محیطی و ژئوتکنیکی ایجاد کند. در این پژوهش برای مقاوم سازی ماسه های شرق اصفهان، از باکتری هایHalomonas sp.  و Sporosarcina pasteurii (SP) (استاندارد) استفاده شده است. در این راستا طی دوره های ۴۲ روزه آزمایش های مختلفی به منظور بررسی بهبود مقاومتی خاک انجام گردیده است. در این مطالعه مشخص گردید که خواص مهندسی خاک های موردآزمایش با تحریک باکتری های موجود در آن به کلسیت زایی، به صورت قابل توجهی تغییر یافته است. بررسی این ویژگی ها به کمک آزمایش های برش مستقیم و امواج فشاری نشان می دهد که مقاومت خاک به کمک باکتری Halomonas sp در مقایسه با باکتری استاندارد (SP) به صورت امیدوارکننده ای بهبود یافته است؛ به طوری که سرعت امواج فشاری در نمونه مقاوم شده توسط باکتری به حدود ۳۹۰ متر بر ثانیه رسیده است و زاویه اصطکاک داخلی خاک نسبت به باکتری استاندارد با شیب ملایم تری افزایش یافته است.

نویسندگان

حسینعلی بگی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

علی رحیمی

استاد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه VIT، ولور، هند.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :