مطالعه صفات کمی و کیفی بوت هها وغده های مینی تیوبر سیب زمینی پس از دوره انبارداری تحت تاثیر متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 857

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_359

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

جهت بررسی تاثیر هورمون های متیل جاسمونات (MJ) و اسید سالیسیلیک (SA) بر عملکرد، صفات مورفولوژیکی، درصد پروتئین و نشاسته غده مینی تیوبر رقم آگریا، آزمایشی در قالب فاکتوریل دو عاملی بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور های آزمایشی: 4 سطح هورمون MJ (صفر و 2 و 6 و 10 ppm) و 4 سطح SA (صفر و 0/2 و 0/6 و 1mM) بودند. در تجزیه واریانس اثر MJ بر صفت تعداد غده در بوته در سطح احتمال 1 درصد و عملکرد بوته در سطح 5 درصد معنی دار بود. بین غلظت های بکار رفته MJ ، غلظت 6ppm با میانیگین (1/58) برصفت تعداد غده و کاربرد 0/2 و 0/6 میلی مول SA روی صفت تعداد غده و کاربرد غلظت 0/2 میلی مولار SA بر روی صفات تعداد برگ و وزن خشک ساقه اثر بهتری داشت. آزمایش روی سه دسته بوته انجام شد. دسته 1 بطور هفتگی محلولپاشی و غده هایشان بدون تیمار به انبار منتقل شدند. دسته 2 علاوه بر تیمار هفتگی بوته ها، غده ها نیز قبل از انبار تیمار شدند. در دسته 3 تنها غده ها تیمار شدند.در تجزیه واریانس MJ و SA واثر متقابلشان، بر درصد نشاسته و پروتئین غده هر سه دسته غده های انبار شده در سطح 1 درصد اثری معنی دار داشتند. در بین غلظتهای بکار رفته MJ غلظت 6ppm در دسته اول با میانگین (10/27) ، دسته دوم با میانگین (10/03) ، دسته سوم با میانگین (8/97) بروی درصد نشاسته و در مورد درصد پروتیین غده، غلظت 2ppm از MJ در دسته اول با میانگین (3/79) و دسته سوم با میانگین (2/17) و غلظت صفر ازMJ در دسته دوم با میانگین (2/54) بهترین نتایج را داشتند. در تجزیه واریانس غلظت 0/6mM از SA در دسته اول با میانگین (10/43) ، دسته دوم با میانگین (10/08) و دسته سوم با میانیگین (10/02) بروی درصد نشاسته و در مورد درصد پروتیین غده، غلظت 0/2mM از SA در دسته اول با میانگین (3/53) و غلظت 1mM از SA در دسته دوم با میانگین (2/74) و دسته سوم با میانگین (2/43) بهترین نتایج را نشان داد.

نویسندگان

امین دیلمی معزی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

مرتضی برمکی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسعدی، س.، امیدی، م، داوودی، د.، ریز غده زایی سیب ...
  • حسیبی، ن.، منوچهری کلانتری، خ. مظاهری، م، احمدی موسوی، ع، ...
  • مجد، ا. 1388. بررسی مقایسه‌ای اثر اسید سالیسیلیک بر عملکرد، ...
  • مظاهری تیرانی، .. منوچهری کلانتری، خ. 1386. بررسی اثر سالیسیلیک ...
  • Fazeli sabzevar, R., M., Mirab adulbaghi, R., Zarghami, and B., ...
  • Klessig, D.F., J., Durner, R., Noad, D.A., Navarre, D., Wendehenne, ...
  • Mo, Y., D. Gong, G. Liang, R. Han, J. Xie ...
  • Nadarajah, K., J.G. Turner.The role of jasmonate in plant pathogen ...
  • Popova, L., E. Ananieva, V. Hristova, K. Christov, K. Georgieva, ...
  • Vanaei, H., D., Kahrizi, M., Chaichi, G., Shabani and K., ...
  • Wtanabe, K., T., Kamo, F., Nishikawa and H., Hyodo. _ ...
  • نمایش کامل مراجع