چالش های سازمان های مردم نهاد برای ارتقاء سلامت اجتماعی: یک مطالعه کیفی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-25-2_012

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سازمان های مردم نهاد (سمن) (Non-governmental organizations: NGOs) از دیرباز در حوزه سلامت فعال بوده و نقش کلیدی و به سزایی در آن داشته اند؛ ولی این سازمان ها در برای ارتقاء سلامت اجتماعی برای مردم کمتر شناخته شده هستند و زیاد مورد توجه برنامه ریزان و مدیران نظام سلامت نیستند. این مطالعه به منظور تبیین چالش های سازمان های مردم نهاد برای ارتقاء سلامت اجتماعی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کیفی روی ۱۵ نفر از مدیران و صاحب نظران علمی و اجرایی وزارت بهداشت، وزارت کشور، استانداری، دانشگاه های علوم پزشکی کشور و و سازمان های مردم نهاد با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف در سال ۱۴۰۰ انجام شد. داده ها با استفاده از راهنمای مصاحبه و به روش مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری شدند. سپس داده ها پس از ضبط و پیاده سازی، به روش تحلیل محتوا آنالیز شدند. یافته ها: چالش های سازمان های مردم نهاد برای ارتقاء سلامت اجتماعی در شش عنوان اصلی چالش های برنامه ریزی، سازماندهی، عملکردی، سیاستی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی و ۳۳ عنوان فرعی طبقه بندی گردید. اکثر مشارکت کنندگان بر نقش ضعیف سازمان های مردم نهاد در ارتقاء سلامت اجتماعی تاکید داشتند و آن را ناشی از چالش های برنامه ریزی، سازماندهی، عملکردی، سیاستی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی دانستند. نتیجه گیری: توانمندسازی سازمان های مردم نهاد در ارتباط با داشتن برنامه راهبردی و عملیاتی و جذب منابع مالی از بخش های مختلف دولتی، خصوصی و خیرین کمک شایانی به تقویت آنها برای پیشبرد برنامه های ارتقاء سلامت اجتماعی خواهد نمود.

کلیدواژه ها:

Health Promotion ، Social Determinants of Health ، Social Welfare ، ارتقاء سلامت ، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، رفاه اجتماعی

نویسندگان

سجاد پورباقر

Ph.D Candidate in Political Sciences, Department of Political Science, Azadshahr Branch, Islamic Azad University, Azad Shahr, Iran.

عبدالرضا بای

Corresponding Author - Assistant Professor, Department of Political Science, Azadshahr Branch, Islamic Azad University, Azad Shahr, Iran.

علیرضا حیدری

Corresponding Author - Assistant Professor, Health Management and Social Development Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Samiee M, Rafiee H, Amini Rarani M, Akbarian M. [The ...
  • Safari K, Mansoorian Ravandi F. [Explaining the relationship between gender ...
  • Nooraie H, Tabibian M, Rezaie N. [The Analysis of Security ...
  • Srinivas H. Quick Introduction: NGO Accoutnability. GDRC Reseaarch Output E-۱۰۹. ...
  • Kabir MJ, Heidari A, Honarvar MR, Khatirnamani Z, Rafiei N. ...
  • Heidari A, Arab M, Damari B. A policy analysis of ...
  • Heidari A, Arab M, Etemad K, Damari B, Kabir MJ. ...
  • Afzali R, Irankhah A, Momeni H. [Investigating the role of ...
  • نمایش کامل مراجع