شناسایی عوامل موثر بر پرخاشگری (خشونت بین فردی) در صنعت ورزش ایران: یک پژوهش کیفی داده بنیاد

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 232

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-12-5_002

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: پرخاشگری و خشونت در عرصه ورزشی به شکل کلامی و فیزیکی تجلی می یابد و توسط افراد حاضر و شرکت کننده در رویدادهای ورزشی علیه سایر بازیکنان، تماشاگران، مربیان، مسئولان ورزشی، مردم و اموال صورت می گیرد. هدف مطالعه حاضر شناسایی عوامل موثر بر پرخاشگری (خشونت بین فردی) در صنعت ورزش ایران در سال ۱۴۰۰ بود. روش کار: پژوهش کیفی حاضر، به روش داده بنیاد انجام شد. جامعه پژوهش، شامل کلیه مدرسین دانشگاه در رشته مدیریت ورزشی، مدیران کل ورزش و جوانان کشور و ورزشکاران قهرمانی و حرفه ای کشور در سال ۱۴۰۰ بودند. تعداد نمونه با استفاده از اصل اشباع نظری ۱۳ تن بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. برای سنجش روایی یافته ها از ۴ معیار، شامل اعتبارپذیری، تعمیم پذیری، اطمینان پذیری و تاییدپذیری و برای سنجش پایایی مصاحبه ها از روش بازآزمون و روش توافق درون موضوعی استفاده شد. تحلیل داده ها، با روش کدگذاری و با استفاده از نرم افزار مکس کیو دی ای نسخه۱۲ انجام شد.   یافته ها: شرایط علی شامل (عوامل فردی و شخصیتی، رفتارهای ضد اخلاقی فردی و سازمانی)، زمینه (مشکلات و نارضایتی های اجتماعی، خانوادگی و اقتصادی، سیاست گذاری ها و عوامل ساختاری)، پدیده (عدم ثبات رفتاری و خشونت بین فردی)، شرایط مداخله گر (عوامل محیطی درونی و بیرونی)، راهبردها (فرهنگ سازی و آموزش، مهارت های اجتماعی، مدیریت اثربخش و کارآمد، نظارت و اجرای قوانین) و پیامدها (پیامد فردی مانند آسیب های روانی و جسمی، پیامد سازمانی مانند ناامنی و عدم نظم اجتماعی) می باشد. نتیجه گیری: نتایج پژوهش وجود ۶ کد انتخابی مولفه های شرایط علی، زمینه، پدیده، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها و ۱۳ کد محوری و ۴۷ کد باز شناسایی شد. به دست اندرکاران و برنامه ریزان ورزشی پیشنهاد می گردد از نتایج پژوهش حاضر بهره گیرند تا در مجامع ورزشی، خشونت و پرخاشگری کاهش یابد.

نویسندگان

حمیده سادات جویبار

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، گروه مدیریت راهبردی در سازمان های ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، دانشکده علوم انسانی، ایلام، ایران.

شمس الدین رضایی

دانشیار، گروه مدیریت راهبردی در سازمان های ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، دانشکده علوم انسانی، ایلام، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Statler Traci A. Conditioning for Strength and Human Performance. ۲۰۱۸. ...
  • Ebrahimi AH, Khatibi A, Mehdipour AR, Marashian SH. [The impact ...
  • Vadhera N. Violence in Sports and Games: A Sociological Perspective.۲۰۲۱ ...
  • Diosheli A. [Farsi dictionary]. Dehkhoda Dictionary Institute, Tehran University Printing ...
  • Yang K. The construction of sports culture industry growth forecast ...
  • Mohseni R A. [Analysis of aggression and sports violence with ...
  • Nagin Taji F, Moradi M, Moradi Z, Ahmadi SAH. [Content ...
  • Kashkar S. [The role of showing violent football behaviors on ...
  • https://doi.org/۱۰.۴۱۳۵/۹۷۸۱۴۵۲۲۳۰۱۵۳ Lahsaeizadeh A, Moradi G. [Investigating the relationship between coping strategies ...
  • Ahmadi S, Khojasteh A, Enanloo S, Mortazi R. [The impact ...
  • https://doi.org/۱۰.۳۱۳۸۲/eqol.۲۰۰۶۰۳Tamir I. The object is the message: sports, violence, and ...
  • Moradi G. Suri A, Salar R, Niazi A. [Disciplinary strategies ...
  • نمایش کامل مراجع