طراحی و ساخت یک سیستم آموزشی هوشمند جهت بهینه سازی و ارزیابی قابلیت ساخت طراحی و ایجاد تمام فرایندهای ممکن جهت ساخت قطعه و ارزیابی هر یک از فرایندهای ساخت

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEIT-4-3_004

تاریخ نمایه سازی: 13 مهر 1402

چکیده مقاله:

در این مقاله یک سیستم آموزش هوشمند در محیط مهندسی همزمانی براساس تکنیک شی مدار جهت بهینه سازی و ارزیابی قابلیت ساخت طراحی و ایجاد تمام فرایندهای ممکن طراحی و ساخته شده است. در این سیستم آموزش هوشمند مشخصات هندسی قطعه طراحی شده و فیچرهای آن از نظر قابلیت ساخت با فرایندهای سنتی (مانند سوراخکاری، برقوکاری، بورینگ، فرزکاری و رزوه زنی) و فرایندهای غیر سنتی (مانند ماشین­کاری الکترو شیمیایی، تخلیه الکتریکی، اولتراسونیک، فرایندهای ترکیبی الکترو شیمیایی و تخلیه الکتریکی، و فرایند ترکیبی وایرکات مورد ارزیابی قرار می­گیرد. در این سیستم تمام فرایندهایی که می­شود فیچرهای طراحی را ساخت، در سیستم ایجاد می­شود و سیستم قادر است زمان و هزینه­های ماشین­کاری و نرخ ماشین­کاری را محاسبه نموده و مشخص کند که کدام یک از فرایندها از نظر زمان و هزینه و نرخ     ماشین­کاری مناسب­تر است. سیستم این امکان را بهئ طراح می­دهد تا با تغییر پارامترها و ابعاد و تلرانس­های طراحی زمان ماشین­کاری و هزینه­های آن را بهینه نماید. این سیستم می­تواند ظرف کمتر از ۳۰ ثانیه قابلیت ساخت طراحی را ارزیابی نموده و بازخوردها و توصیه­های لازم را برای اصلاح و بهبود پارامترهای طراحی به طراح بدهد و به این صورت طراح بتواند طرح خود را از نظر زمان و هزینه و کیفیت و راندمان تولید بهینه نماید. همچنین سیستم توصیه­های لازم را به مهندس ساخت برای انتخاب بهینه پارامترهای ماشین­کاری مانند سرعت، میزان تغذیه، نرخ پیشروی ابزار، سیکل زمان و هزینه ماشین­کاری و راه­هایی که می­شود هزینه­های ماشین­کاری را کاهش داد برای هر یک از فرایندهای فوق­الذکر می­نماید تا بین کیفیت مورد نیاز و راندمان تولید بتواند بالانسی بر قرار نماید. این سیستم آموزشی هوشمند می­تواند جهت بهینه کردن پارامترهای طراحی و ساخت استفاده نمود. همچنین می­توان به عنوان یک سیستم مشاوره هوشمند مورد استفاده طراحان و مهندسان تولید قرار گیرد. همچنین با استفاده از سیستم اموزشی هوشمند ساخته شده می­توان نیروهای جدید تازه کار در بخش طراحی و ساخت را آموزش داد. جهت ارزیابی کارایی سیستم آموزشی هوشمند، خروجی این سیستم با روش تجربی مقایسه شده و صحت پیشبینی آن از نظر زمان و هزینه ماشین­کاری و نرخ پیشروی ابرار در مقاله نشان داده شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مرتضی صادق عمل نیک

دانشکده فنی و مهندسی ،دانشگاه قم،قم،یران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :