مطالعه جدایه های آویباکتریوم پاراگالیناروم در مرغان بومی و تخمگذار تجاری در ایران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 95

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA15_021

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1402

چکیده مقاله:

آویباکتریوم پاراگالیناروم باعث ایجاد کوریزای عفونی میشود که بیماری مهمی در طیور است که با عفونت حاد تنفسیفوقانی، کاهش رشد، افزایش تعداد وازده ها، کاهش قابل توجه تولید تخم مرغ و هچ همراه است. کوریزای عفونی در سراسرنقاط جهان که دارای صنعت پرورش طیور است از جمله ایران گزارش شده است. این مطالعه برای جداسازی آوی باکتریومپاراگالیناروم از موارد کوریزای عفونی در مرغان بومی و تخم گذار تجاری در استانهای تهران، البرز و قزوین، تعیین خصوصیاتجدایه ها با روشهای مولکولی و تعیین حساسیت ضدمیکروبی جدایه ها انجام شد. نمونه های سواب از ترشحات چشم و حفرهدهان از پنج مزرعه تخم گذار تجاری (۲۵ نمونه) و مرغان بومی (۲۰ نمونه) مشکوک به کوریزای عفونی در استانهای تهران،البرز و قزوین تهیه شد. این نمونه ها با روشهای استاندارد باکتری شناسی و بیوشیمیایی برای جداسازی و شناسایی آوی-باکتریوم پاراگالیناروم انجام گرفت. حساسیت ضدمیکروبی جدایه ها با روش آگار دیسک دیفیوژن تعیین شد. برای تائید باکتریوم پاراگالیناروم، از HPG-۲ PCR از پرایمرهای اختصاصی N۱ و R۱ استفاده شد که منجر به تولید فراوردهای با ۵۰۰جفت باز میشود. ژن hmtp۲۱۰ جدایه ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با روش PCR افزوده سازی شدند و فراورده ای یااندازه ۱۶۰۰ جفت باز تولید نمودند که با روش توالییابی استاندارد سنگر تعیین توالی و مورد تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی قرارگرفتند. در مجموع، سه نمونه آوی باکتریوم پاراگالیناروم از تمامی نمونه های کشت شده به دست آمد. حساسیت ضدمیکروبینشان داد که هر سه نمونه به آموکسی سیلین، اکسی تتراسایکلین، استرپتومایسین، آمپی سیلین و کلیستین مقاوم و همگی بهسفالکسین، سفتریاکسون، فلورفنیکل، جنتامایسین، لینکواسپکتین، نئومایسین و داکسی سیکلین حساس بودند. در آنالیزفیلوژنتیک، دو ژنوتیپ مختلف آویباکتریوم پاراگالیناروم مشخص شد. یافته های این مطالعه نشان داد که از نظر ژنوتیپیجدایه های آویباکتریوم پاراگالیناروم بدست آمده از مرغان تخم گذار تجاری به سویه های سرووار C بسیار نزدیک بودند درحالیکه جدایه بدستآمده از مرغان بومی به سویه های سرووار B ارتباط نزدیک داشتند. حساسیت ضدمیکروبی در مقایسه بامطالعات مشابه بسیار متنوع بود. مطالعات آینده برای توسعه استراتژی های ایمنی زایی بهتر و در نهایت واکسن های جدید برایکنترل بیماری و کاهش خطر عفونت به جدایه های با مقاومت چندگانه آوی باکتریوم پاراگالیناروم مورد نیاز است.

نویسندگان

سیدمصطفی پیغمبری

استاد، گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

عباس نوری

استادیار، گروه تحقیق و تشخیص بیماری های طیور، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

رضا برازگری

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

امیر قربانی

استادیار، گروه طب پیشگیری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ایالتی اهایو، کلمبوس، اهایو - ۴۳۲۱۰ ، ایالات متحده آمریکا