راهکاری جهت کاهش آلودگی مواد خوراکی به سم آفلاتوکسین: استفاده از سنگ های رسوبی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 674

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSS02_160

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391

چکیده مقاله:

امروزه با توجه به اهمیت استفاده از گوشت سفید در تغذیه انسان، شاهد روند رو به افزایش صنعت طیور در دنیا هستیم. یکی از مواردی که موجب ایجاد نگرانی در مصرف کنندگان گوشت طیور می شود، در ارتباط با کیفیت فرآورده های دام و طیور است، لذا باید در این راستا توجهات ویژه ای داشت. یکی از کاربردهای مهم استفاده از سنگ های رسوبی در تغدیه طیور، کاهش اثرات مخرب مایکوتوکسین ها بر عملکرد پرنده می باشد. آفلاتوکسین ها از جمله مهم ترین مایکوتوکسین ها می باشند که به طور عمده توسط دو سویه قارچ آسپرژیلوس به نام های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شوند. بیش از بیست مشتق آفلاتوکسینی وجود دارد و آفلاتوکسین B1 سمی ترین آنها است. اثرات مثبت سنگ های رسوبی و آتشفشانی به عنوان مواد جاذب در کاهش اثرات مضر آفلاتوکسین ها بر عملکرد طیور قابل توجه است و استفاده از این ترکیبات می تواند در این راستا مفید باشد. آلوده شدن غذاها و منابع اولیه غذایی با آفلاتوکسین اجتناب ناپذیر است و روش های گوناگونی به منظور حذف سموم از منابع غذایی وجود دارد. به طور کلی یک روش موفق جهت رفع آلودگی باید اقتصادی بوده، توانایی حذف تمام مقادیر جزئی سم را بدون باقی گذاشتن بقایای زیان آور داشته باشد و به کیفیت تغذیه ای ماده غذایی نیز آسیبی وارد نکند. آفلاتوکسین سبب افزایش تولید رادیکال های آزاد در سلول های بدن می شود، لذا می تواند روند پراکسیداسیون اسیدهای چرب گوشت را تسریع نماید و موجب تولید مالون دی آلدئید شود. شاخص مالون دی آلدئید معرف ماندگاری گوشت می باشد و سطوح بالای این ماده نمایانگر افت مدت زمان نگهداری گوشت طیور می باشد، لذا با کاهش آلودگی منابع خوراکی می توان به حفظ کیفیت گوشت و افزایش ماندگاری آن کمک شایانی نمود. زئولیت ها گروهی از آلومینوسیلیکات های هیدراته متبلور با خلل و فرج های ریز هستند که حاوی کاتیون های قابل تبادلی از گروه فلزات قلیایی و قلیای خاکی هستند. خواص فیزیکی و شیمیایی زئولی ت های طبیعی متفاوت بوده و در بین نمونه های مختلف یک زئولیت نیزتفاوت هایی در خواص فیزیکی )اندازه منافذ، اندازه بلور، ظرفیت تبادل یونی و ظرفیت جذبی( و ترکیب شیمیایی وجود دارد. به طور کلی با استفاده از سنگ های رسوبی می توان امکان آلودگی منابع خوراکی مورد استفاده در تغذیه طیور به انواع مایکوتوکسین ها را کاهش داد و از این طریق به حفظ کیفیت گوشت و ماندگاری آن کمک قابل توجهی نمود.

کلیدواژه ها:

مواد خوراکی آفلاتوکسین کیفیت گوشت سنگ های رسوبی

نویسندگان

بهمن پریزادیان کاوان

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • لطف الهیان، ه، شریعتمداری، ف.، شیوازاد، م و میرهادی، س.ا. ...
  • نصیری مقدم، ح.، رضایی، م و حسن آبادی، . 1385. ...
  • Allameh, A., Safamehr, A.R., Mirhadi, S.A., Shivazad, M, and Razzaghi, ...
  • Denli, M., Blandon, J.C., Guynot, M.E, Salado, S., and Perez, ...
  • Glahn, R.P., Beers, K.W., Bottej, W.G., Wideman, R.F., Huff, W.E., ...
  • Parlat, S.S., Yildiz, A.O., and Oguz, H. 1999. Effect of ...
  • Vanwel, P.W., Burgess, L.W., Fraser, D.R., and Bryden, W.L. 1993. ...
  • نمایش کامل مراجع